Υγεία

Διασωληνώθηκε 22χρονος στο «Σωτηρία»

11.06.2021 | 13:10 Eνσωμάτωση

Ένας 22χρονος με κορωνοϊό διασωληνώθηκε χθες στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ειδικότερα, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, τονίσε πως ο κορωνοϊός μπορεί να απειλήσει την ζωή του οποιουδήποτε, με αφορμή την διασωλήνωση του 22χρονου.

«Ο ιός μπορεί να απειλήσει την ζωή οποιουδήποτε συνανθρώπου μας, που δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποια ηλικία ή κάποια προβλήματα», σημείωσε και  συμπλήρωσε ότι «οι εισαγωγές που έχουμε στο νοσοκομείο και στην ΜΕΘ το τελευταίο διάστημα είναι κυρίως μη εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού».

Έτσι, επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η ανάγκγη για μαζικό εμβολιασμό.

Χωρίς ρεύμα μιάμιση ώρα ο «Ευαγγελισμός»

Πανικός και αναστάτωση προκλήχθηκε στον «Ευαγγελισμό», καθώς ενώ το νοσοκομείο ήταν σε γενική εφημερία υπέστη μπλακ άουτ επί μιάμιση ώρα.

Η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης βύθισε στο σκοτάδι το μισό νοσοκομείο. Το μπλακ άουτ εντοπίστηκε στο μισό κτίριο ΑΧΕΠΑ, το Ακτινολογικό, τη ΜΕΘ 1 και πολλές παθολογικές κλινικές.

Το νοσοκομείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και πανικός, καθώς ο Ευαγγελισμός βρίσκεται σήμερα από τις 14:30 σε γενική εφημερία, η οποία ολοκληρώνεται στις 08:00 της Πέμπτης (10.06.2021).

Οι εφεδρικές γεννήτριες που τέθηκαν αρχικά σε λειτουργία, στη συνέχεια δεν κατάφεραν να «σηκώσουν» την ηλεκτροδότηση του νοσοκομείου, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, αποφορτίζονταν σταδιακά και οι βοηθητικές μπαταρίες (UPS), που στηρίζουν κρίσιμης σημασίας μηχανήματα.

Το θέμα της ελλιπούς τεχνικής υποστήριξης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» λόγω περικοπών έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εργαζόμενους, καθώς και στο παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοια σοβαρά περιστατικά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/06/2021