Ελλάδα

Απίστευτη ταλαιπωρία στο λιμάνι του Πειραιά: Ανεστάλη τελικά η απεργία των ναυτών – Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

03.06.2021 | 13:04 Eνσωμάτωση

Κομφούζιο το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Εκατοντάδες επιβάτες με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου και τον Αργοσαρωνικό, φθάνοντας στις προβλήτες για να επιβιβαστούν στα πλοία βρέθηκαν μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, διαμαρτυρόμενη για το εργασιακό νομοσχέδιο. Τα πρωινά δρομολόγια δεν έφυγαν στην ώρα τους. Τελικά η απεργία λύθηκε λίγο πριν από τις 9 και τα πλοία αναχώρησαν για τους προορισμούς τους.

Ώρα 07.00 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβάτες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν προς τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, βρέθηκαν ξαφνικά εγκλωβισμένοι. Από το πρωί εργαζόμενοι της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών πραγματοποίησαν απεργιακή κινητοποίηση μπροστά στους καταπέλτες. Προκλήθηκε ένταση και εκνευρισμός.

Η ΠΕΝΕΝ είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο. Η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη με τα υπόλοιπα 13 ναυτεργατικά σωματεία να μεταθέτουν την απεργία για τις 10 Ιουνίου.

Λίγη ώρα μετά τις 08.30 οι ναυτικοί ανακοίνωσαν ότι σταματούν την απεργία και επέτρεψαν τον απόπλου.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί μέχρι και το βράδυ 12 δρομολόγια πλοίων για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/06/2021