Ελλάδα

Συναγερμός στην αστυνομία για τη μάχη με το οργανωμένο έγκλημα: Οι «βιτρίνες» των μαφιόζων με ξενοδοχεία στις Κυκλάδες & καταστήματα

03.06.2021 | 13:43 Eνσωμάτωση

Οι πολλές δολοφονίες ατόμων που έχουν εμπλακεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στα κυκλώματα της νύχτας προκαλούν «πονοκέφαλο» για της ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι αρχές θεωρούν ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση αυτού του αιματηρού πολέμου μεταξύ των συμμοριών της νύχτας, σημειώνοντας ότι λόγω του lockdown που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα τα πράγματα ήταν ήρεμα, ενώ τώρα οι συμμορίες έχουν βγει στους δρόμους και έχουν ξεκινήσει τα ξεκαθαρίσματα, προκειμένου να μοιραστεί η «πίτα» για το καλοκαίρι που ξεκίνησε.

Οι εν λόγω συμμορίες δεν περιορίζουν τη δράση τους στην Αττική, αλλά έχουν επεκταθεί και σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι τα νησιά των Κυκλάδων.

Οι αρχές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τα καταστήματα – βιτρίνες των συγκεκριμένων οργανώσεων, μέσω των οποίων «ξεπλένουν» το μαύρο χρήμα από τις παράνομες δραστηριότητές τους, μεταξύ αυτών ξενοδοχειακές μονάδες σε νησιά των Κυκλάδων, καταστήματα εστίασης, χώρους στάθμευσης αλλά και βενζινάδικα.

Η ανακατανομή των εξουσιών στη νύχτα έχει ξεκινήσει εδώ και μία τριετία, μετά τη δολοφονία ατόμου που είχε απασχολήσει για υποθέσεις της νύχτας στο Χαϊδάρι. Τα συμβόλαια θανάτου από τότε έχουν ξεπεράσει τα 10.

Σημειώνεται ότι, σε ό,τι αφορά στη δολοφονία του 39χρονου πρώην πυγμάχου Τάσου Μπερδέση προ ημερών στη Βάρη, οι αρχές θεωρούν ότι δεν ανήκε στα ηγετικά στελέχη κάποια συμμορίας, αλλά βρισκόταν από τη μέση και κάτω της πυραμίδας, και πως το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του προέκυψε πιθανότατα λόγω κάποιων προσωπικών του διαφορών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/06/2021