Κόσμος

Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια εξαιτίας των ελέγχων για τον COVID

03.06.2021 | 13:50 Eνσωμάτωση

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης περιμένουν οι ευρωπαϊκές αερογραμμές λόγω των αυστηρών ελέγχων για τον COVID φέτος το καλοκαίρι, λέγοντας μάλιστα ότι όταν η κυκλοφορία επανέλθει στα επίπεδα πριν την πανδημία, οι επιβάτες μπορεί να περιμένουν και 8 ώρες μέχρι να ταξιδέψουν.

Για χάος στα αεροδρόμια και για μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών προειδοποιεί το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης, ενόψει της αυξημένης κίνησης στους αερολιμένες το καλοκαίρι αλλά και των αυστηρών ελέγχων που θα γίνονται λόγω του κορωνοϊού.

Αν οι επιβάτες επιστρέψουν στο 75% που ήταν το καλοκαίρι του 2019 πριν τον κορωνοϊό, τότε μπορεί κάποιος να περιμένει μέχρι και 5,5 ώρες. Στο 100% του 2019 κάποιος μπορεί να περιμένει ως και 8 ώρες.

Η μοναδική ελπίδα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες είναι το πιστοποιητικό Covid. Η Κομισιόν μάλιστα προτείνει στο Συμβούλιο να σταματήσουν τα επιπλέον τεστ και η καραντίνα για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι (2 δόσεις και 14 μέρες) και για όσους έχουν αναρρώσει από Covid και ταξιδεύουν στην ΕΕ.

Ταυτόχρονα προτείνει κοινή ερμηνεία για την ισχύ των αποτελεσμάτων test στις 72 ώρες και τα PCR και 48 ώρες για τα rapid.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/06/2021