Πολιτική

Μαριάνα Πυργιώτη: Υπάρχει πολιτικό κόστος από την έξαρση της εγκληματικότητας

02.06.2021 | 21:13 Eνσωμάτωση

Η έξαρση της εγκληματικότητας τον τελευταίο καιρό στη χώρα, προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τη Ράνια Τζίμα, η πολιτική αναλύτρια Μαριάνα Πυργιώτη, σημείωσε ότι τα τελευταία συμβάντα απασχολούν έντονα τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Απασχολούν και τον πρωθυπουργό και το τιμ του Μαξίμου. Οι επόμενες ενέργειες, όποιες και αν είναι αυτές, θα έχουν συλλογικότητα. Το όποιο σχέδιο, θα είναι του επιτελικού κράτους».

Η Μαριάνα Πυργιώτη, σε επόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό δεν απέκλεισε την αλλαγή Χρυσοχοΐδη, αφού το οργανωμένο έγκλημα έχει φέρει μεγάλο πολιτικό κόστος.

«Δεν αποκλείω αλλαγή Χρυσοχοΐδη γιατί υπάρχει πολιτικό κόστος. Ό,τι έχει κόστος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν κάτι ‘εντάξει θα το διορθώσουμε’, ο Μητσοτάκης το ξέρει καλά», σημείωσε η αναλυτής και τόνισε ότι όποιο σχέδιο και αν εφαρμοστεί, θα έχει την υπογραφή του πρωθυπουργού.

«Η κοινωνία έχει να αντιμετωπίσει 2 πράγματα, το οργανωμένο έγκλημα και την καθημερινή εγκληματικότητα. Είναι χτυπήματα και καταστάσεις που έχουν τεράστιο αποτύπωμα στην κοινωνία. Δυστυχώς, ένα μεγάλο κομμάτι εγκληματικότητας δείχνει ότι έχει ξεφύγει».

Η Μαριάνα Πυργιώτη σημείωσε πως «υπάρχει πρόβλημα και έχει κόστος», ενώ τόνισε πως «ορθώς χτυπά η αντιπολίτευση» σε αυτό το σημείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/06/2021