Υγεία

Κορωνοϊός: Εξετάζεται ο εμβολιασμός των ανήλικων – Τρέχει η «Ελευθερία»

01.06.2021 | 13:28

Την επέκταση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης ήταν ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα.

Εάν τελικά η επιτροπή δώσει το πράσινο φως για τον εμβολιασμό και των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών, αυτός θα γίνεται μόνο κατόπιν σύμφωνης γνώμης των γονέων.

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα για την επιτροπή αποτελεί ο εμβολιασμός των ενηλίκων, με στόχο τον Ιούλιο το 50% του ενήλικου πληθυσμού θα είναι πλήρως θωρακισμένο κατά της covid-19.

Τα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού γίνονται ανάρπαστα από τους νέους. Από την Παρασκευή που η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό άνοιξε και για τις ηλικίες 18-39 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, τα ραντεβού στην Αττική με το συγκεκριμένο εμβόλιο, εξαφανίστηκαν.

Με ενθουσιασμό συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και από τις ηλικίες 30-49, που έχουν πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Από σήμερα, τα ραντεβού για τις ηλικίες 18-29 ετών με Johnson and Johnson, θα μπορούν και πάλι να προγραμματίζονται, καθώς αναμένονται περισσότερες από 200.000 δόσεις της Johnson and Johnson.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/06/2021

Υγεία