Ελλάδα

Κλιματική αλλαγή: 1 στους 4 θανάτους στην Αθήνα από ζέστη

01.06.2021 | 13:42 Eνσωμάτωση

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 43 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έδειξε για πρώτη φορά το πόσο συμβάλλει πραγματικά η κλιματική αλλαγή και η άνοδος της θερμοκρασίας λόγω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων στην αύξηση της θνητότητας λόγω της ζέστης. Τα νούμερα είναι σοκαριστικά.

Η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία κύματα καύσωνα τα καλοκαίρια, ευθύνονται για τουλάχιστον 1 στους 4 θανάτους στην Αθήνα, σύμφωνα με διεθνή έρευνα. Ακόμη μια επίπτωση της κλιματικής αλλαγής, που οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες και που σκοτώνει δεκάδες πολίτες στη χώρα μας κάθε χρόνο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για τουλάχιστον το 1/3 των θανάτων ετησίως οι οποίο σχετίζονται με τη ζέστη. Όσον αφορά συγκεκριμένες πόλεις τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων παρατηρούνται στη Μπανγκόκ (53,4%), στη Νέα Υόρκη (44,2%), στο Τόκιο (36%), στο Λονδίνο (33,6%) στη Μαδρίτη (32%) και στη Ρώμη (32%).

Είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων. Από τις πυρκαγιές μέχρι την αυξημένη ρύπανση του αέρα που επιδεινώνουν το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/06/2021