Πολιτική

ΒΑΒΕΛ: Ο Δημ. Αβραμόπουλος σχολιάζει το μεταναστευτικό ζήτημα

12.05.2021 | 02:29 Eνσωμάτωση

Για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος από πλευράς Τουρκίας μίλησε στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Υπάρχει ανταγωνισμός Τουρκίας – Ιταλίας για το ποιος θα επικρατήσει στη Λιβύη» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι «η Ιταλία είχε πάντοτε επιλεκτικές σχέσεις με τη Λιβύη», ενώ σημείωσε πως η Τουρκία κατάφερε να ρίξει το “προγεφύρωμά” της με την προηγούμενη κυβέρνηση στην αφρικανική χώρα.

«Αυτή τη στιγμή το προσφυγικό επανέρχεται, γι΄αυτό ο Ντράγκι προτείνει την επαναφορά των συμφωνιών της Μάλτας, της Συνόδου Κορυφής που έγινε το 2015 και έφερε κοντά τις ευρωπαϊκές ηγεσίες με τις αφρικανικές ηγεσίες» υπογράμμισε ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ, προκειμένου να υιοθετηθεί ένα πρόγραμμα συνεργασίας με στόχο τη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

«Στην δικιά μας πλευρά, έχουμε μια σταθερή σχετικά κατάσταση, με εξαίρεση τα γεγονότα του Έβρου, που τόσο επιτυχώς αντιμετώπισε και χειρίστηκε η ελληνική πλευρά» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι σε εκείνη την περίπτωση ξεκαθαρίστηκε η έννοια των ευρωπαϊκών συνόρων.

«Αν αναθεωρηθεί η δήλωση Ευρώπης – Τουρκίας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, κανείς δεν ξέρει τι θα ζητήσει η Τουρκία» υπογράμμισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Βαβέλ - 12/05/2021