Πολιτική

Αβραμόπουλος: Η ηγεσία του ΠΟΥ επηρεάστηκε από την Κίνα

12.05.2021 | 01:13

Για την πορεία της πανδημίας και τις αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ ο πρώην επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Εμείς στο ξεκίνημα της θητείας μας αιφνιδιαστήκαμε όταν έσκασαν δύο κρίσεις: η προσφυγική και η τρομοκρατία, τα θέματα ασφαλείας, που έτυχε να είναι το δικό μου χαρτοφυλάκιο» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι τότε διαπίστωσαν κάποια κρίσιμα στοιχεία για το πώς λειτουργεί και που πάσχει η ΕΕ στην εσωτερική της λειτουργία, «κάτι που βλέπουμε να γίνεται και τώρα».

«Καθυστέρησε η Ευρώπη, όμως καθυστέρησε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η πανδημία και ο ιός πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2019, αλλά καθυστέρησαν να κηρύξουν πανδημία κοντά στους 3-4 μήνες, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για να προετοιμαστεί όλος ο πλανήτης» σημείωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η ηγεσία του ΠΟΥ βρισκόταν κάτω από την επιρροή της Κίνας.

Για τα εμβόλια, ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι η ηγεσία της ΕΕ καθυστέρησε και στη συνέχεια ξέσπασε «εμφύλιος» μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύγκρουση της Ευρώπης με τις φαρμακευτικές. «Όλα αυτά προκάλεσαν ζημιά, αλλά έστω και την τελευταία στιγμή οργανώθηκε η Ευρώπη και η Ελλάδα πολύ σωστά υιοθέτησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και σήμερα έχει καλύτερους δείκτες από το μ.ο. των χωρών της Ευρώπης» τόνισε ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος.

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 12/05/2021

Πολιτική