Υγεία

«Μπροστάρηδες» στους εμβολιασμούς οι πολίτες 30-45 ετών

06.05.2021 | 20:06

Την ώρα που η πανδημία χτυπά αλύπητα την ηλικιακή ομάδα των 40 με μέσο όρο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 43 έτη, ο νέοι φαίνεται ότι έχουν πάρει το μήνυμα και δείχνουν τον δρόμο για το τείχος της ανοσίας. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουν κλειστεί περισσότερα από 850.000 ραντεβού σε ηλικίες 30- 45 ετών.

Φρενίτιδα στους νέους για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού….

«Πρέπει όλοι να το κάνουμε να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, να προχωρήσουμε μπροστά».

Μέσα σε 24 ώρες κλείστηκαν σχεδόν μισό εκατομμύριο ραντεβού. Οι πολίτες από τα 30 έως τα 49 έτη δείχνουν το δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα καθώς ο κορονοϊός τους χτυπά αλύπητα. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι τα 43 χρόνια

«Ο δρόμος προς την ελευθερία είναι ένας και είναι ο εμβολιασμός

Καθημερινά τα εμβολιαστικά κέντρα κατακλύζονται από νέους ανθρώπους που λαχταρούν να ταξιδέψουν, να εργαστούν, να ερωτευτούν.

Είναι οι ίδιοι που πείθουν ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας στο περιβάλλον τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να εμβολιαστούν.

«είμαι υπέρ των εμβολίων κι όταν έρθει η σειρά μου θα το κάνω»
«να βγεις από τη χώρα, να ταξιδέψεις, να κοινωνικοποιηθείς»

Η Αριάννα εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Σήμερα θα κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Περιμένει με αγωνία να ακούσει να την καλούν. «το περίμενα πώς και πώς, δεν κοίταξα καν ποιο ήταν»

Σε αναστολή εργασίας από το Νοέμβριο, ο Γιάννης γυμναστής στο επάγγελμα, δεν βλέπει την ώρα να εμβολιαστεί. «θα το κάνω, για να δουλεύω άνετος, να ταξιδεύω άνετος»

Η Μαριαλένα, νηπιαγωγός, μόλις εμβολιάστηκε. Δείχνοντας αποφασιστικότητα παρότρυνε και τη μητέρα της να κάνει το ίδιο. «την παρότρυνα, αν και στην αρχή ήταν διστακτική και δεν το μετάνοιωσε, τώρα θα την βλέπω, θα την αγκαλιάζω»

Με αγωνία περιμένει το ραντεβού του με την ελευθερία και ο Γιώργος. Διασώστης στο επάγγελμα έρχεται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες ασθενείς. «καλύτερα για μένα, να νιώθω πιο άνετα»

Οι νέοι ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό στο κάλεσμα για εμβολιασμό, με το εμβόλιο που θα τους οδηγήσει το ταχύτερο δυνατό στο δρόμο της ελευθερίας…

«αν ήταν AstraZeneca θα το κάνατε; Ναι φυσικά»

«εγώ είμαι διαβητικός τύπου 1 και καλό είναι να προστατεύομαι»

Οι 30άρηδες και οι 40άρηδες ακούνε τους επιστήμονες και κλείνουν τα αυτιά τους στους συνωμοσιολόγους.

«πέφτει μεγάλη παραφιλολογία με τα εμβόλια κι αυτό είναι λυπηρό»
«δεν με αφορά τι λέγεται, μόνο τι λένε οι γιατροί και το οδηγίες παίρνουμε»

Το πρόωρο άνοιγμα των εμβολιασμών στους νέους ηλικίας 30-44 ετών, με AstraZeneca επιτάχυνε το εμβολιαστικό πρόγραμμα και ο μεγάλος στόχος είναι τις πρώτες ημέρες του ιουλίου όλοι οι ενήλικες να έχουν εμβολιστεί

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/05/2021

Υγεία