Κόσμος

Συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις Κιράν – Τσαβούσογλου

06.05.2021 | 21:03

Ευήκοα ώτα φαίνεται πως βρήκε στο Βερολίνο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών καθώς ο Γερμανός ομόλογός του είδε βελτίωση στην στάση της Τουρκίας απέναντι στην ΕΕ.

«Η περασμένη χρονιά ήταν δύσκολη για τις σχέσεις ΕΕ Τουρκίας. Αυτή η χρονιά δείχνει σημαντικά βελτιωμένη και αυτό γιατί είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τον διάλογο μεταξύ μας» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Ο Τσαβούσογλου από την πλευρά του είπε ξεκάθαρα στον γερμανό ομόλογό του πως οι τουρκοι στρατιώτες δεν πρόκειται να φύγουν από την Λιβύη. «Κανένας δεν θα πρέπει να αποκαλεί αυτούς τους συμβούλους, μισθοφόρους» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην Ελλάδα. «Ο μόνος τρόπος επίλυσης διμερών θαλάσσιων ζητημάτων είναι η διπλωματία. Ωστόσο, το μέρος που απέφυγε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν η Ελλάδα. Οι σχέσεις (με ΕΕ) είναι όμηροι από τις παράλογες και μαξιμαλιστικές απαιτήσεις Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων» σημείωσε.

Ο έτερος υπουργός του Σουλτάνου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Θράκη, δεν παρέλειψε να συναντηθεί με τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης ενώ από τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ συνέχισε τις αναφορές σε τουρκική μειονότητα.

«Εδώ οι ομογενείς μας έχουν σοβαρά προβλήματα αλλά η Τουρκική Δημοκρατία ποτέ δεν έμεινε αδιάφορη και δεν θα είναι ποτέ» υποστήριξε ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Η Αθήνα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα πέρα από τον διπλωματικό μαραθώνιο συνεχίζει να ενδυναμώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο από τα ελικόπτερα S-70 στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Γενικής Επιθεώρησης από εγχώριο επισκευαστικό φορέα στο πλαίσιο της πρόσφατης Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/05/2021

Κόσμος