Κόσμος

Το «πείραμα της Βαρκελώνης» άνοιξε το δρόμο για εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους

01.05.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Θεαματικά είναι τα αποτελέσματα μιας πειραματικής συναυλίας που έγινε στην Ισπανία, σε κλειστό χώρο, με τεστ και μάσκες, αλλά χωρίς την τήρηση αποστάσεων. Ανάμεσα στους 5.000 θεατές, εντοπίστηκαν μόνο 6 κρούσματα,ενώ οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι δεν συνδέονται με τη συναυλία - πείραμα.

Καλώς ήρθατε σε μία από τις πιο συναρπαστικές συναυλίες της ζωής μας. Πέντε χιλιάδες νέοι ξεφάντωσαν πριν από ένα μήνα σε αυτή τη συναυλία στη Βαρκελώνη, όπου μπήκαν με αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Χόρευαν φορώντας μάσκες, όμως δεν κρατούσαν αποστάσεις. Ο εξαερισμός και η πρόσβαση στις τουαλέτες ήταν αυστηρά ελεγχόμενες.

Δυο εβδομάδες μετά τη συναυλία οι 5.000 θεατές έκαναν μοριακό τεστ και σήμερα ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα. Βρέθηκαν μόνο 6 κρούσματα, όμως οι διοργανωτές είναι βέβαιοι ότι οι τέσσερις από αυτούς δεν κόλλησαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση και ερευνούν ακόμα τα άλλα δύο.

«Με βέλτιστο εξαερισμό, τεστ αντιγόνων και χρήση μάσκας, μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ασφαλές περιβάλλον», δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου της Βαρκελώνης που συμμετέχει στη έρευνα, ανοίγοντας το δρόμο για συναυλίες αλλά αθλητικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/05/2021