Κόσμος

«Ποτοαπαγόρευση» επέβαλε ο Ερντογάν για όσο κρατήσει το lockdown

01.05.2021 | 13:34

Στην Τουρκία, τώρα, ευκαιρία να ικανοποιήσει τον κρυφό πόθο των ισλαμιστών για ποτοαπαγόρευση, βρήκε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος, που έχει επιβάλει αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα, απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ από όλα τα καταστήματα για τρεις εβδομάδες, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έκρυψε ποτέ το νεοοθωμανικό του όνειρο και την φιλοδοξία να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατέλυσε τον κοσμικό χαρακτήρα της νεότερης Τουρκίας.

Με το αυστηρό lockdown που επέβαλε από εχθές το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος σε όλη τη χώρα, όχι μόνο έκλεισαν οι κάβες, αλλά δεν πωλείται αλκοόλ ούτε από τα σουπερμάρκετ, για τρεις εβδομάδες,

Τα ράφια άδειασαν καθώς δεν ασπάζονται όλοι οι Τούρκοι τις ιδέες του Ερντογάν και έσπευσαν να αγοράσουν ποτά για να φτιάξουν τις δικές τους, ατομικές κάβες.

Με την απαγόρευση εν μέσω ραμαζανιού η κυβέρνηση ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των ισλαμιστών.

Τα κοινωνικά δίκτυα πλημμύρισαν από μηνύματα αντίδρασης. Το κοσμικό κομμάτι της κοινωνίας, κυρίως οι νέοι άνθρωποι, μιλούν για οργανωμένο σχέδιο.

Πολιτικοί αναλυτές βλέπουν μια επαναλαμβανόμενη μεθόδευση.

Η πανδημία φαίνεται πως είναι μία ακόμη “χρυσή” ευκαιρία για τον Ερντογάν να επιβάλλει στην κοινωνία το “τάξις και ηθική” του Ισλάμ.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/05/2021

Κόσμος