Κόσμος

Πεδίο μάχης οι δόμοι της Κολομβίας

01.05.2021 | 13:39 Eνσωμάτωση

Στη Λατινική Αμερική σφοδρά επεισόδια ξέσπασαν σε προάστια της Λίμα στο Περού με τις αρχές να προσπαθούν να εκκενώσουν περιοχή στα προάστια της Πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα στην Κολομβία μαζικές είναι οι αντιδράσεις που έχει φέρει στη χώρα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση. Οι δρόμοι σε ολόκληρη τη χώρα έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Οι δρόμοι στην Κολομβία έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Μολότοφ, πέτρες και χημικά συνθέτουν το πολεμικό σκηνικό που έχει δημιουργήσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Ντούκε.

Η απεργία από σήμερα είναι επ’ αόριστον, μέχρι το φορολογικό νομοσχέδιο να αποσυρθεί. Δεν έχει νόημα να μας λέει η Κυβέρνηση πως θα συζητήσει και θα αλλάξει το νόμο. Πρέπει να καταργηθεί.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας αποφάσισε να μειώσει το αφορολόγητο και να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές στα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι μαζικές αντιδράσεις έφεραν αναδίπλωση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Ιβάν Ντούκε βρίσκεται υπό πίεση με το εθνικό ακαθάριστο προϊόν να υποχωρεί κατά 7 μονάδες και την ανεργία εν μέσω πανδημίας να καλπάζει.

Βροχή από πέτρες δέχονται οι δυνάμεις της αστυνομίας σε προάστιο της Πρωτεύουσας Λίμα στο Περού.

Οι αρχές προσπαθούν να εκδιώξουν από την περιοχή Βίγια ελ Σαλβαδόρ ανθρώπους που έχουν κάνει κατάληψη στην περιοχή… η χρήση χημικών εκτεταμένη.

Οι αρχές προχώρησαν σε 11 συλλήψεις ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Τελικώς η περιοχή εκκενώθηκε.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/05/2021