Κόσμος

Σοκαριστικές εικόνες στο Νέο Δελχί

01.05.2021 | 13:31

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ινδία. Χιλιάδες νεκροί χτυπημένοι από κορωνοϊό στοιβάζονται έξω από τα αποτεφρωτήρια και τα νοσοκομεία καταρρέουν κάτω από το βάρος του κύματος των εισαγωγών. Μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 400.000 νέα κρούσματα.

Νέο Δελχί, σήμερα το πρωί, σε ένα από τα αποτεφρωτήρια που δουλεύουν μέρα νύχτα. Η δημοσιογράφος του Cnn, καταγράφει εικόνες που λες και βγαίνουν από την Κόλαση.

Παντού υπάρχουν πτώματα, όπου κοιτάξεις γύρω βλέπεις νεκρούς. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Οι υπεύθυνοι λένε ότι πριν από τον κορωνοϊό αποτέφρωναν 6-7 σορούς την ημέρα. Μόνο σήμερα αποτέφρωσαν 55 και δεν είναι καν μεσημέρι.

Οι επίσημοι αριθμοί των 3.500 νεκρών την ημέρα ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα, λένε. Το ίδιο οι ισχυρισμοί του υπουργού Υγείας της Ινδίας για ένα από τα μικρότερα ποσοστά θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του 1,4 δισεκατομμυρίων.

Σε άλλη περιοχή ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε 22 νεκρούς στοιβαγμένους σε ένα ασθενοφόρο. Η ιατρική βοήθεια από χώρες του εξωτερικού- ανάμεσά τους η Ελλάδα- είναι σταγόνα στον ωκεανό της δυστυχίας και των ελλείψεων.

Η τραγωδία μεγαλώνει από τη μαύρη αγορά. Ένας κύλινδρος οξυγόνου στοίχιζε 50 ευρώ πριν από την κρίση. Σήμερα οι μαυραγορίτες τον δίνουν για 1.200 ευρώ ενώ εκτοξεύθηκαν οι τιμές των αντιϊκών φαρμάκων ακόμα και αν δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά εναντίον του κορωνοϊού

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/05/2021

Κόσμος