Υγεία

Εντυπωσιακή ανταπόκριση των 30 και άνω για εμβολιασμό

29.04.2021 | 12:19

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο οποίος εξελίσσεται ομαλά, από τον ερχόμενο Ιούνιο η χώρα θα είναι σε θέση να προχωρήσει στον εμβολιασμό όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας

Σε κομβικό παράγοντα για την επίτευξη της πολυπόθητης ανοσίας αναδεικνύονται οι νεότερες ηλικίες, η εντυπωσιακή ανταπόκριση των οποίων φαίνεται πως θα επιταχύνει σημαντικά το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι το Μάιο θα εμβολιάζονται στην Ελλάδα όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 30 ετών.

Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου, τα ραντεβού για εμβολιασμό ανοίγουν για τα άτομα ηλικίας 45-49 ετών, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Στο μεταξύ, η πτωτική πορεία των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίστηκε και χθες, Μεγάλη Τετάρτη, καθώς ανακοινώθηκαν 2.781 κρούσματα.

Χθες, έγιναν 554 εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας και οι διασωληνωμένοι υποχώρησαν στους 805. Αν και οι νέες εισαγωγές παρουσιάζουν ήπια μείωση, η κάλυψη, των ΜΕΘ covid σε όλη την επικράτεια φτάνει στο 90%.

Με δεδομένη την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών, από τις 5 Μαΐου αναπτύσσονται 1.500 νέες εμβολιαστικές γραμμές, ώστε να διενεργούνται 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα. Είναι προφανές ότι τους επόμενους μήνες όσοι εμβολιάστηκαν θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/04/2021

Υγεία