Κόσμος

Κορωνοϊός: Η πανδημία λυγίζει την Ινδία – Ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα

29.04.2021 | 13:29

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού με σχεδόν 380.000 νέες μολύνσεις κατέγραψε χθες η Ινδία όπου η κατάσταση παραμένει απελπιστική.

Τα νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα, οι καύσεις νεκρών δεν σταματούν ούτε τη νύχτα ενώ στα νεκροταφεία δεν υπάρχει χώρος για νέους τάφους.

Νοσηλευτές με ειδικές στολές μεταφέρουν συνεχώς θύματα του κορωνοϊού σε οργανωμένα αποτεφρωτήρια και σε κρεματόρια που έχουν στηθεί σε ανοιχτούς χώρους των πόλεων.

Τα νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα σε σημείο που διώχνουν ασθενείς την ώρα που η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ με σχεδόν 380.000 νέες μολύνσεις σε μία ημέρα.

Συγγενείς ασθενών περιμένουν για ώρες στις ουρές για να γεμίσουν τις φιάλες οξυγόνου. Οι σοβαρές ελλείψεις έχουν εκτοξεύσει τις τιμές.

Στο Νέο Δελχί, ναός μετατράπηκε σε κέντρο διανομής δωρεάν οξυγόνου. Μέσα σε λίγες μέρες οι εθελοντές έχουν βοηθήσει περισσότερους από 16.000 ανθρώπους.

Τα πρώτα φορτία με ιατρική βοήθεια από τη Μεγάλη Βρετανία, την Σιγκαπούρη και τη Ρωσία έφτασαν στην Ινδία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν βοήθεια ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο ειδικοί αναφέρουν ότι η βοήθεια από το εξωτερικό θα έχει μικρή επίπτωση στην τεράστια κρίση.

Χθες η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού. Περισσότερα από 13 εκατομμύρια πολίτες ανταποκρίνονται άμεσα και έκλεισαν ραντεβού με πολλούς να σχηματίζουν ουρές μπροστά στα εμβολιαστικά κέντρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/04/2021

Κόσμος