Κόσμος

Ενωτικός ο Τζο Μπάιντεν στις πρώτες 100 ημέρες εξουσίας

29.04.2021 | 12:25 Eνσωμάτωση

«H Αμερική πάει ξανά μπροστά», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του μεγάλη ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της εξουσίας. Ιστορική θεωρείται η τοποθέτηση δύο γυναικών δίπλα του, της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και της προέδρου της βουλής Νάνσι Πελόζι. Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τη Γερουσία να εγκρίνει τον Μάιο το σχέδιο μεταρρύθμισης της αστυνομίας που φέρει το όνομα του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Η πρώτη μεγάλη ομιλία του Τζο Μπάιντεν ενώπιον του σώματος του Κογκρέσου ξεκίνησε με μία πρωτιά για τα πολιτικά χρονικά της χώρας.

Για πρώτη φορά δύο γυναίκες, η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι πλαισίωναν σε ρόλους “κλειδιά” τον Αμερικανό Πρόεδρο.

98 ημέρες μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και τα όσα τραγικά προηγήθηκαν με τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, ο Αμερικανός Πρόεδρος εμφανίστηκε και πάλι ενωτικός.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην οικονομική μεταρρύθμιση που προωθεί και έχει στόχο την ενίσχυση της μεσαίας τάξης με αναλογική φορολόγηση του πλούτου, όσο και στις δομικές αλλαγές που το επιτελείο του σχεδιάζει στην αστυνομία, ένα σχέδιο με ονοματεπώνυμο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε επίσης πως η χώρα χαράσσει νέο δρόμο και στην εξωτερική της πολιτική. Ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε σε Κίνα και Ρωσία πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι απλοί παρατηρητές.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/04/2021