Κόσμος

Ο κορωνοϊός «σαρώνει» την Ινδία: Η Μεγάλη Βρετανία στέλνει άμεσα ιατροφαρμακευτική βοήθεια

26.04.2021 | 13:31

Η κατάσταση με την πανδημία στην Ινδία είναι εκτός ελέγχου. Τα νοσοκομεία στις μεγαλύτερες πόλεις δε δέχονται πλέον ασθενείς, ενώ έχουν ελλείψεις ακόμη και από τα βασικά. ΙΧ, ασθενοφόρα και συρμοί τρένων μετατρέπονται σε χώρους υποδοχής ασθενών, ενώ το οξυγόνο είναι είδος προς εξαφάνιση. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε πως στέλνει άμεσα εξοπλισμό στη χώρα, σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Η πανδημία σαρώνει την Ινδία. Η χώρα καταγράφει για πέμπτη συνεχή ημέρα αριθμούς ρεκόρ νέων λοιμώξεων. Μέσα σε 24 ώρες περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι νόσησαν ενώ οι θάνατοι αγγίζουν τους 3000.

Τα νοσοκομεία κατακλύζονται από περιστατικά και αδυνατούν να δεχθούν πλέον ασθενείς. Αυτοκίνητα και ασθενοφόρα μετατρέπονται σε πρόχειρους χώρους νοσηλείας. Όσοι έχουν την δυνατότητα φέρνουν δική τους φιάλη οξυγόνου καθώς τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε τα βασικά.

Με την κατάσταση στην χώρα να είναι εκτός ελέγχου η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε πως στέλνει άμεσα ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Η κυβέρνηση Τζόνσον θα προχωρήσει συνολικά σε 9 αποστολές προς την Ινδία μέσα στην εβδομάδα ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με την κυβέρνηση της χώρας.

Τη στιγμή που ακόμη και συρμοί τρένων μετατρέπονται σε θαλάμους απομόνωσης ασθενών με κορωνοϊό, υπάρχουν ακόμη πολίτες που παραβιάζουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Αυτοί αντιμετωπίζονται από τις αρχές με ξύλο και καψόνια που περιλαμβάνουν βαθιά καθίσματα και κάμψεις.

Στην Ινδία σήμερα σχεδόν 17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 190.000.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/04/2021

Κόσμος