Πολιτική

Ο Δένδιας ενημέρωσε την Σακελλαροπούλου για τα εθνικά θέματα

26.04.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού εξωτερικών με την ΠτΔ, ενόψει και της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό στη Γενεύη, που ξεκινάει στις 27 και ολοκληρώνεται στις 29 Απριλίου.

Ο Νίκος Δένδιας ωστόσο ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και για τις συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες με ξένους ομολόγους του.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την ΠτΔ για την επίσκεψή του στην Τουρκία και τα όσα διημείφθησαν στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπεξ καθώς και για το έντονα φορτισμένο κλίμα που επικράτησε κατά την συνέντευξη τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει επιδοθεί σε έναν διπλωματικό αγώνα δρόμου σε συναντήσεις με υπουργούς εξωτερικών άλλων χωρών τόσο των δυτικών Βαλκανίων, όσο και των χωρών του Κόλπου.

Σημαντική ήταν η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου καθώς υπογράφηκε μια συμφωνία με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, που αφορά την μετακίνηση μιας συστοιχίας Patriot Σαουδική Αραβία – κάτι το οποίο σύμφωνα με το Νίκο Δένδια- συμβάλει στη δημιουργία ενός μετώπου κατανόησης πάνω στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Η ΠτΔ ενημερώνεται τακτικά από τον Νίκο Δένδια για όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/04/2021