Πολιτική

Συγκλονίζει ο Γρηγοράκος για τη μάχη με τον κορωνοϊό: Έχασα 42 κιλά, δεν μπορούσα να κουνηθώ

21.04.2021 | 20:20

Νοσηλεύθηκε δυο μήνες διασωληνωμένος σε καταστολή και βγήκε από τη μάχη του με τον κορωνοϊο έχοντας χάσει 42 κιλά.

Η εικόνα του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου σοκάρει.

Μίλησε στην “Κοινωνία Ώρα Μέγκα” για την τρομακτική του εμπειρία, τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα και καλεί τους πολίτες να έχουν υπομονή, να εμβολιαστούν και να ξεχάσουν τις συζητήσεις για το Πάσχα.

Μία μαρτυρία που καθηλώνει ύστερα από 2 μήνες διασωληνωμένος σε καταστολή. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σχεδόν αγνώριστος μιλά στην Κοινωνία Ώρα Mega για τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.

«Για να βγεις από μία τέτοια κατάσταση θα πρέπει να έχεις μαζί σου και το χέρι του θεού» αποκαλύπτει.

«Έχασα 42 κιλά με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κουνήσω ούτε χέρια ούτε πόδια. Είναι μια φοβερή, μια τρομαχτική εμπειρία και δεν θέλω να τη ζήσει κανείς».

Όπως εξομολογήθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας κόλλησε κορωνοϊό μέσα στην ιδιωτική μονάδα εντατικής θεραπείας όπου εργάζεται ως γιατρός από έναν πολυτραυματία που χρειάστηκε νοσηλεία στην κλινική μετά από τροχαίο.

Και τότε ξεκινά για τον Λεωνίδα Γρηγοράκο μια επίπονη περιπέτεια, ένας σκληρός αγώνας επιβίωσης με επιπλοκές, πόνο και όπως ο ίδιος εξομολογείται… μια μάχη με τον φόβο

«Το τρομαχτικό για’ μενα γεγονός είναι ότι όταν συνειδητοποίησα όταν ξύπνησα ναι μεν είχα πλήρη διαύγεια, ήταν ότι δεν μπορούσαν να κουνήσω τίποτα».

«Αφήστε το Πάσχα. Εμβόλιο και υπομονή»

Αφού νικά τον κορωνοιό ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μπαίνει σε κέντρο αποκατάστασης για να αντιμετωπισει τη βαριά μυοπάθεια μετά από 60 μέρες σε ΜΕΘ και την τρομακτική απώλεια κιλών. Σήμερα έχει το δικό του μήνυμα τόσο στους αρνητές της πανδημίας και του εμβολίου όσο και στους πολίτες, οι οποίοι όπως είπε ευλόγως νιώθουν κουρασμένοι και επιθυμούν να γιορτάσουν το Πάσχα.

«Ας αφήσουμε λίγο το πρόσκαιρο και το εφήμερο. Πάσχα θα έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας να κάνουμε. Κινδυνεύει πολύ περισσότερο κάποιος να μην κάνει το εμβόλιο παρά να το κάνει. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια κούραση στους πολίτες αλλά είναι μικρό το διάστημα που θα κάνουν ακόμη υπομονή για να έρθουν καλύτερες μέρες».

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμπιστευθούν την επιστημονική κοινότητα και τους ειδικούς και να εφαρμόσουν με ευλάβεια τα μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/04/2021

Πολιτική