Ελλάδα

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Ηνίοχος»

21.04.2021 | 20:43

Στην τελική φάση μπαίνει τις επόμενες ώρες η πολυεθνική άσκηση "Ηνιοχος" και τα πλάνα που έρχονται από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας είναι εντυπωσιακά.

Οι Γάλλοι που συμμετέχουν και αυτοί με Ραφάλ αλλά και Μιράζ 2000 έδωσαν βίντεο στη δημοσιότητα.

Η άσκηση Ηνίοχος βαδίζει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωσή της έχοντας αφήσει σε όλους τους συμμετέχοντες τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Δεν είναι τυχαίο πως αμερικανοί πιλότοι στα πηγαδάκια χαρακτήριζαν την βάση της Ανδραβίδας ως fighter town κάτι που παραπέμπει στην αεροπορική βάση του αμερικανικού Top Gun

Όχι μόνο γιατί η επιτυχία της ανέδειξε τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Αλλά και γιατί σε αυτήν συμμετείχαν πολλές συμμαχικές χώρες, που συνεργάστηκαν σε όλη την έκταση του ελληνικού FIR.

«Εκπληρώνουμε την δέσμευση που ελήφθη από τον πρόεδρο Μακρόν να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας και όπου απειλείται η κυριαρχία της Ευρώπης» δήλωσε ο Πατρίκ Μεζονάβ, πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Τα γαλλικά Ραφάλ βρέθηκαν για μια ακόμη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην χώρα μας ενώ με γοργούς ρυθμούς προχωρά και η εκπαίδευση των ελλήνων πιλότων σε αυτό τον τύπο που σύντομα θα φορέσει τα ελληνικά χρώματα.

Το Παρίσι μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τον Ηνίοχο δείγμα του υψηλότατου επιπέδου της συνεργασίας ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα.

«Είμαστε πολύ ευτυχής που βρισκόμαστε εδώ. Για εμάς είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βελτιώσουμε το τακτικό μας επίπεδο και ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξαναέρθουμε» δήλωσε ο  Αρχηγός Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση θορύβησε την Τουρκία που προσπάθησε να κάνει μια μικρής κλίμακας άσκηση ανατολικά της Ρόδου με αποτέλεσμα μια αερομαχία.

Την Πέμπτη μαχητικά όλων των τύπου που συμμετέχουν στην άσκηση θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη για αναμνηστική φωτογραφία δίνοντας υπόσχεση για επιστροφή του χρόνου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/04/2021

Ελλάδα