Κόσμος

Τα μοναχικά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ

21.04.2021 | 20:35

Τα πιο μοναχικά γενέθλια της ζωής της πέρασε φέτος η Βασίλισσα Ελισάβετ, στη βαριά ατμόσφαιρα της απώλειας του πρίγκιπα Φίλιππου.

Μόνη στο κάστρο του Γουίνσδορ, δέχτηκε τηλεφωνικά τις ευχές των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Οι τιμητικές παρελάσεις… με τις πολυάριθμες μπάντες… δεν θα γίνουν φέτος.

Τα 95α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν τα πιο μοναχικά της ζωής της.

Μετά από 73 ολόκληρα χρόνια η Βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε την ημέρα των γενεθλίων της χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο, απομονωμένη στο κάστρο του Γουίνσδορ.

Στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου εκατομμύρια μάτια είδαν μία μικροκαμωμένη φιγούρα με το μαύρο μεγάλο καπέλο, μαύρη μάσκα που άφηνε να φανούν μόνο τα δύο δακρυσμένα μάτια της.

Γεμάτο… Φίλιππο ήταν και το μήνυμά της προς τον Βρετανικό λαό με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων της.

Η οικογένειά μου και εγώ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη που μας έχετε δείξει τις τελευταίες μέρες. Είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι, και μας υπενθυμίζετε οτι ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε εξαιρετική επιρροή σε πολλούς ανθρώπους κατά την διάρκεια της ζωή του.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Χάρι θα παραμείνει στη Βρετανία για τα γενέθλια της γιαγιάς του, φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην Daily Mail δείχνουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο να φεύγει από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Το ίδιο αυτοκίνητο αργότερα εντοπίζεται να φτάνει στην έπαυλη του ζευγαριού.

H μονάρχης φέτος έσπασε πολλές παραδόσεις όχι μόνο λόγω πένθους αλλά και λόγω κορωνοϊού.

Παρέμεινε στο κάστρο του Γουίνσδορ, όπου έχει για συντροφιά μόνο τους πιο στενούς της συνεργάτες και τα μέλη της οικογένειάς της ευχήθηκαν τηλεφωνικώς.

Κάθε χρόνο η βασίλισσα με αφορμή τα γενέθλια της επέτρεπε σε ένα ζωγράφο αν της φιλοτεχνήσει το πορτρέτο. Φέτος λόγω πένθους αποφάσισε να μην το κάνει παρά το γεγονός ότι παραμένει στον θρόνο.

Το τελευταίο της πορτρέτο για τα 94α γενέθλιά της μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/04/2021

Κόσμος