Καιρός

Εμπόδισαν τον Στάρμερ να μπει σε παμπ – Ο Τζόνσον ξέχασε το όνομα δημάρχου

20.04.2021 | 13:24

Το χαμόγελο του ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ κόπηκε όταν κατά τη διάρκεια περιοδείας, έπεσε πάνω σε πρώην ψηφοφόρο του, ιδιοκτήτη παμπ, αρνητή της πανδημίας.

«Απέτυχες οικτρά. Επέτρεψες να επιβάλλουν στα παιδιά μας να φορούν μάσκες στο σχολείο όταν δεν υπήρχε απόδειξη ότι αυτό χρειαζόταν» ανέφερε ο ιδιοκτήτης.

Ο Στάρμερ προσπάθησε να του εξηγήσει την στάση του κόμματος του απέναντι στο λόκνταουν που επέβαλε η κυβέρνηση Τζόνσον χωρίς όμως να τον πείσει. Όταν είδε τους συνεργάτες του να τον οδηγούν στο εσωτερικό του καταστήματος του ξέσπασε.

Ο πολιτικός του αντίπαλος Μπόρις Τζόνσον, από την άλλη, όχι μόνο έγινε δεκτός με χαμόγελα σε παμπ ενώ περιόδευε στη Δυτική Αγγλία αλλά έβαλε τη μπύρα μόνος στο ποτήρι του.

«Είναι πρόποση με το πρώτο ποτήρι μπύρας για μένα μετά το λόκνταουν» είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αφιέρωσε την πρόποση στο δεύτερο βήμα της χαλάρωσης με το άνοιγμα μπαρ και εστιατορίων χωρίς να μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

«Η σημερινή ημέρα ήταν πολύ σημαντική για εμένα καθώς μετά από πολλούς μήνες επιτέλους κατάφερα να μπω σε παμπ στο Γούλβερχαμπτον και να σηκώσω ένα ποτήρι μπύρας προσεκτικά αλλά χωρίς αμετάκλητα προς τα χείλη μου και να το πιω» τόνισε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα πράγματα δεν πήγαν όμως τόσο καλά όταν σε δηλώσεις προς τον Τύπο, ο Τζόνσον δεν μπόρεσε να θυμηθεί το όνομα του δημάρχου της πόλης στην οποία περιόδευε που είναι και πάλι υποψήφιος με τους Συντηρητικούς.

Στην άλλη άκρη της Κοινοπολιτείας, τα ταξίδια ξεκίνησαν και πάλι μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας.

Οικογένειες επανενώθηκαν μετά από σχεδόν ένα χρόνο στα αεροδρόμια όπου τα χαμόγελα και οι αγκαλιές περίσσεψαν.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/04/2021

Καιρός