Υγεία

Κορωνοϊός: «Στενάζουν» τα νοσοκομεία – «Παράθυρο» αισιοδοξίας από την υποχώρηση του δείκτη θετικότητας

16.04.2021 | 13:18

Παρά το χθεσινό μαύρο ρεκόρ για το 2021 με τους 104 θανάτους αλλά και τους 819 διασωληνωμένους, ο δείκτης θετικότητας δείχνει τάσεις υποχώρησης, κάτι που αποτελεί «παράθυρο» αισιοδοξίας, καθώς πολλά είναι τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα όριά τους. Η «μάχη» στις ΜΕΘ της Αττικής, όπου κρατά σταθερά την πρωτιά των κρουσμάτων, συνεχίζεται - ενώ ασφυκτική είναι η πίεση πλέον και στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Κοζάνης.

Αφόρητη είναι η πίεση που ασκεί στα νοσοκομεία η πανδημία κορωνοϊού με 615 νέες εισαγωγές ασθενών σε ένα 24ωρο, τους διασωληνωμένους να εκτινάσσονται στους 819 και τα θύματα του κορωνοϊού να «σπάνε» για πρώτη φορά μέσα στο 2021 το «φράγμα» των 100.

Οι 3.833 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν χθες πανελλαδικά από τον ΕΟΔΥ σε σύνολο 65.000 τεστ, διαμόρφωσαν τον δείκτη θετικότητας λίγο χαμηλότερα δηλαδή από την προηγούμενη εβδομάδα, στο 5,9%. Παρόλα αυτά, η ανησυχία για την Αττική και την Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλη, με τις υγειονομικές αρχές να πραγματοποιούν έκτακτη επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Ένα ακόμα μικρό βήμα προς την κανονικότητα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, καθώς η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εξετάζοντας το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Στην ατζέντα βρίσκεται επίσης το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής, καθώς και η επαναλειτουργία των φροντιστηρίων για τους μαθητές της Γ’ λυκείου.

 

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/04/2021

Υγεία