Κόσμος

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Όλες οι λεπτομέρειες για την τελετή

16.04.2021 | 13:56 Eνσωμάτωση

Το Ιππικό του βασιλικού Οίκου κάνει τις τελευταίες πρόβες για τον τελευταίο αποχαιρετισμό του Πρίγκιπα Φίλιππου του Δούκα του Εδιμβούργου.

Η τελετή θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μέσα στο κάστρο του Γουίνσδορ χωρίς την παρουσία πολιτών.

Οι λεπτομέρειες για την κηδεία που φέρει την κωδική ονομασία Operation Forth Bridge προετοιμάζονταν εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο η τελετή έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που επέφερε η πανδημία και ο τελικός σχεδιασμός έχει ήδη εγκριθεί από την βασίλισσα Ελισσάβετ.

Στην τελετή που θα συμμετέχουν μόλις 30 άτομα θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω του κορωνοϊού ενώ αφού η σορός του Φίλιππου φτάσει στο παρεκκλήσι η τελετή θα ξεκινήσει με ενός λεπτού σιγή.

Η σορός του Φίλιππου θα μεταφερθεί σε ένα ειδικά κατασκευασμένο όχημα στου οποίου τον σχεδιασμό είχε βοηθήσει ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατήσουν όλα πίσω από το φέρετρο. Η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Κάρολος θα περπατήσουν στην πρώτη σειρά, ακολουθούμενοι από τον πρίγκιπα Έντουαρντ και τον πρίγκιπα Άντριου.

Στην τρίτη σειρά θα βρίσκονται ο Γούιλιαμ και ο Χάρι αλλά δεν θα περπατούν δίπλα δίπλα καθώς ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο ξάδερφός τους Πίτερ Φίλιπς.

Η βασίλισσα θα μετακινηθεί με μία Bentley στο τέλος της πομπής και θα εισέλθει στο παρεκκλήσι από πλαϊνή πόρτα.

H κηδεία θα μεταδοθεί ζωντανά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/04/2021