Κόσμος

Μπουρλά: Ισως χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους

16.04.2021 | 14:07

Κοινοτικές πηγές επεσήμαναν ότι δεν έχουν κανένα σχόλιο για το επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στην Άγκυρα. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι λέγεται στις ιδιωτικές συζητήσεις και όχι στις συνεντεύξεις τύπου» τόνισε η Κομισιόν. 

Στο μέτωπο που εμβολίου o Αλμπερτ Μπουρλά θεωρεί πιθανό ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα χρειαστούν και μία τρίτη ενισχυτική δόση μέσα σε 12 μήνες. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να χρειάζεται να εμβολιάζονται ετησίως κατά του κοροναϊού.

Οι δηλώσεις του κ. Μπουρλά δημοσιοποιήθηκαν μεν σήμερα αλλά κατεγράφησαν την 1η Απριλίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της αμερικανικής πολυεθνικής CVS Health, σύμφωνα με το CNBC.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί δυνητικά να μολυνθεί από τον κοροναϊό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα εμβόλια θα καταστούν σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά των εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλάξεων του ιού.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, αυτό αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για το γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει ήδη προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Pfizer για την παραλαβή 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων το 2022 και το 2023 ώστε να προλάβει την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/04/2021

Κόσμος