Κόσμος

ΗΠΑ: Νεκρό από αστυνομικά πυρά ένα 13χρονο αγόρι στο Σικάγο

16.04.2021 | 13:28 Eνσωμάτωση

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα περιστατικά ένοπλης βίας διαδέχονται το ένα το άλλο. Στο Σικάγο καταδίωξη νεαρού από την αστυνομία κατέληξε σε ακόμη μία τραγωδία με θύμα ένα 13χρονο παιδί. Στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από τις αρχές, ένα δεκατριάχρονο παιδί φαίνεται να σηκώνει τα χέρια πριν πυροβοληθεί θανάσιμα από τις αρχές. Η αστυνομία σημειώνει πως ο Άνταμ Τολέντο είχε πετάξει το όπλο που κρατούσε λίγο πριν οι αστυνομικοί τον ακινητοποιήσουν.

Αστυνομικοί στο Σικάγο καταδιώκουν τον Άνταμ Τολέντο, σε σοκάκια. Το δεκατριάχρονο αγόρι μετά από καταδίωξη μερικών μέτρων σταματά, ο αστυνομικός που τον καταδιώκει του φωνάζει να του δείξει τα χέρια του.

Ο Άνταμ Τολέντο θα υπακούσει, αλλά είναι πλέον αργά. Ο αστυνομικός πυροβολεί το νεαρό μία φορά στο στήθος. Οι προσπάθειες να τον κρατήσει στη ζωή μάταιες. Ο Άνταμ Τολέντο θα αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 29 Μαρτίου και οι αρχές του Σικάγο έδωσαν τώρα στη δημοσιότητα τα βίντεο από τις κάμερες που έχουν στις στολές τους οι αστυνομικοί, μετά από απαίτηση της οικογένειας του θύματος. Η δήμαρχος του Σικάγο «έσπασε» την ώρα που έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Η αστυνομία του Σικάγο σημειώνει πως ο νεαρός στιγμές πριν πυροβοληθεί είχε πετάξει πάνω από φράχτη το όπλο το οποίο είχε στην κατοχή του.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο μετά από αναφορές για δύο νεαρούς που είχαν ανοίξει πυρ κατά διερχόμενου οχήματος. Το άλλο άτομο, ηλικίας 21 ετών, έχει συλληφθεί και ανακρίνεται.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/04/2021