Ελλάδα

Όλα τα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης Δένδια – Τσαβούσογλου

15.04.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Ο Νίκος Δένδιας έφθασε με μία μικρή καθυστέρηση στο Προεδρικό παλάτι του Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα στις 15.35

Ο υπουργός Εξωτερικών στάθηκε δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο στην αίθουσα όπου προ ημερών εξελίχθηκε το «σκάνδαλο του καναπέ» με πρωταγωνιστές την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαίκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ – μάλιστα ο Νίκος Δένδιας λόγω πρωτοκόλλου πήρε θέση στον ίδιο καναπέ που έκατσε η Πρόεδρος της Κομισιόν έχοντας απέναντί του, τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η εκτός προγράμματος συνάντηση – την οποία ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν – διήρκησε 50 λεπτά και ολοκληρώθηκε στις 16:22.

Το τετ α τετ Δένδια – Τσαβούσογλου ξεκίνησε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο και διήρκησε μία ώρα…

Οι Τούρκοι δεν έκρυψαν ποτέ ότι τα θέλουν όλα στο τραπέζι και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έσπευσε να κάνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν από τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια.

Ο Ταγίπ Ερντογάν του Καζαν – Καζάν φρόντισε να αναβαθμίσει τις επαφές αυτές με την απρόβλεπτη πρόσκλησή του προς τον Νίκο Δένδια – η Αθήνα ωστόσο επιμένει να κρατάει χαμηλά τους τόνους μακριά από προσδοκίες ότι η Άγκυρα θα αλλάξει τροπάρι και αποφεύγει να μιλήσει ανοιχτά για το οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνάντησης κορυφής μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν.

Ο διπλμωτικάος πυρετός συνεχίζεται καθως σήμερα το πρωί ο Νίδκος Δενδιας (γραφικό με ημερομηνία) συμμτε΄χιε στην τριμερή σνατητης στηνμ Αθηαν των ΥΠΕΞ Κύπρου και λιβάνου ενώ αύριο ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα πάει στην Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχει στην τετραμερή υπουργική Σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στην ΠΟαφο ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να έχει κατ ιδίαν συανηντήσεις με τους ομολόγους του της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και του Ισραήλ Gabi Ashkenazi.

Αντίστοιχα την Κυριακή ο Υπουργός εξωτερικών θα επισκεφτεί το Καριο όπου θα έχει συνατήση με τον αιγυπτιο ομολόγο του Σαμερ Σουκρι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/04/2021