Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο εκτελεστής του Καραϊβάζ με το όπλο στο χέρι – Η έκκληση της οικογένειας

15.04.2021 | 20:39

Περισσότερα από 100 βίντεο έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από τις κινήσεις και την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες της εκτέλεσης. Ανάμεσα σε αυτά εξαιρετικά σημαντικό θεωρείται το βιντεο όπου βλέπουμε τον εκτελεστή να φεύγει από το σημείο της δολοφονίας με το 9άρι πιστόλι στα χέρια.

Είναι ένα από τα δεκάδες βίντεο ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ασφάλειας. Η κάμερα έχει καταγράψει καρε καρε το σκουτερ με τους δυο δολοφόνους του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ να περνά την οδό Μεγίστης λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της εκτέλεσης στον Άλιμο.

Στο βίντεο φαίνεται ο συνοδηγός και εκτελεστής του δημοσιογράφου που φοράει σκούφο και μάσκα να κρατάει ακόμη το όπλο στα χέρια του και να το έχει κρύψει ανάμεσα σε εκείνον και τον οδηγό…

Το βίντεο έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας της περιοχής , 1,5 χιλιόμετρο μακριά από την οδό Άννινου στο παρκάκι εκεί όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης…..

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο εκτελεστής κρατούσε το όπλο γιατί ήθελε να βρίσκεται σε ετοιμότητα έτσι ώστε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει εκ νέου έχοντας αλλάξει γεμιστήρα.

Ο μεγάλος όγκος δεδομένων που έχει συγκεντρωθεί για την πολύκροτη υπόθεση θα αξιοποιηθεί με τη βοήθεια του λογισμικού συστήματος I2 το οποίο έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί πληροφορίες και στοιχεία και μέσω ειδικού αλγόριθμου να βρίσκει τις συνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους…

Την ίδια ώρα έκκληση να μην αναπαράγονται εικασίες για τη δολοφονία αφήνοντας την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της κάνει μέσω των δικηγόρων της η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ…

« Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

Οι αστυνομικές αρχές ευελπιστούν να συλλέξουν στοιχεία και από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/04/2021

Ελλάδα