Πολιτική

Τόμπρας στην Προανακριτική: Το Μαξίμου ήταν το «White House»

15.04.2021 | 21:16 Eνσωμάτωση

Στα βαθιά έριξε με το καλημέρα την προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά ο Κυριάκος Τόμπρας, ο διαμεσολαβητής μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της οικογένειας των Χούρι.

Το «White House» ήταν στην ημερήσια διάταξη των ερωτήσεων της πλειοψηφίας, με τον κ. Τόμπρα να δηλώνει ότι φοβάται για τη ζωή του αν αποκαλύψει τα πρόσωπα πίσω και από το «white porcha» που περιέχεται στην αλληλογραφία μεταξύ της Λιβανέζικης CCC και του Χρήστου Καλογρίτσα.

«Θα σας πω εγώ ποιος είναι το White House; Εδώ δεν έχετε καλέσει τον Χούρι. Το Μαξίμου τι είναι; Τοίχοι; Να μιλήσουν αυτοί. Κινδυνεύω αν πω ονόματα» είπε ο κ. Τόμπρας.

Μάλιστα, όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημ. Μαρκόπουλος τον ρώτησε αν κινδυνεύει η ζωή του ή μόνο με αγωγή, ο μάρτυρας απάντησε: «Γιατί; Ναι. Και με τη ζωή μου. Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;».

Από την απάντηση αυτή του κ. Τόμπρα πηγές της ΝΔ βλέπουν την επιβεβαίωση των εκτιμήσεών τους ότι: τo White House είναι το τότε Μέγαρο Μαξίμου και οτι πίσω από τον Καλογρίτσα ήταν η Λιβανέζικη εταιρεία κάτι που ήταν σε γνώση της κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου παραμονές του διαγωνισμού

Το νέο στοιχείο όμως, που προκαλεί αίσθηση είναι η συνάντηση των Χούρι – Καλογρίτσα στο Μέγαρο Μαξίμου τρεις ημέρες πριν τον διαγωνισμό (26/8/2016) με αντικείμενο την μεταφορά των 3 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Αττικής – όπως φέρεται να αποκάλυψε ο κ. Τόμπρας.

«Με παρέκαμψαν την Παρασκευή πριν τον διαγωνισμό επειδή διαφωνούσα και πήγαν με Καλογρίτσα στο Μαξίμου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ραντεβού φαίνεται ότι έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο της μεταφοράς των 3.000.000 € από την CCC στην Τράπεζα Αττικής σύμφωνα με τον κ. Τόμπρα και τελικά φαίνεται ότι προτάθηκε η λύση της υπεργολαβίας στην εταιρεία Καλογρίτσα.

Σαμερ Χούρι και Χρήστος Καλογρίτσας τα είχαν ήδη βρει για το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ με… άρωμα το al –Jazeera, όπως το οραματίζονταν οι Χούρι. Η συμφωνία επισφραγίστηκε το καλοκαίρι του πάνω στο σκάφος του Σαμερ Χούρι στο Πόρτο Χέλι.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μιλούν για μια εμπορική διαφορά και ότι μέχρι τώρα δεν προκύπτει η διαμεσολάβηση του Νίκου Παππά, δεν επιβεβαιώνεται η συνάντηση Χούρι – Καλογρίτσα στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή πριν το διαγωνισμό τον Αύγουστο του 2016 καθώς και ότι δεν προέκυψε καμία συνάντηση του Νίκου Παππά με την οικογένεια Χούρι.

«Δεν υπήρξα ποτέ παρών σε συζήτηση Παππά Καλογρίτσα ή Χούρι Παππά. Και προφανώς δεν έχω συναντήσει Χούρι και Καλογρίτσα στο Μαξίμου» τόνισε στην προανακριτική ο Κυριάκος Τόμπρας.

Η προανακριτική επιτροπή θα συνεχίσει με την εξέταση του κ. Τόμπρα την ερχόμενη Τρίτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/04/2021