Ελλάδα

Κατάληψη παρωδία στον Εύοσμο για τα self tests

15.04.2021 | 16:58 Eνσωμάτωση

Μια χούφτα μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου έκαναν κατάληψηγ γιατί δεν θέλουν να κάνουν τα self tests, την ώρα που οι γονείς τους υποστηρίζουν ότι τα tests επιβαρύνουν την υγεία τους.

Σε πρώτο πλάνο οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου ήρθαν στα χέρια μπροστά από την είσοδο, ενώ λίγα μέτρα από το σημείο της έντασης, αρνητές γονείς προσπαθούσαν να πείσουν εκείνους που ήθελαν να κάνουν μάθημα.

Την ίδια ώρα, παιδιά που είχαν πάει με το αποτέλεσμα του self test εμφανίζονταν έκπληκτα από τις εικόνες… και μέσα σ’ όλα μια γιαγιά μαθητή να έψαλε τον εθνικό ύμνο, σε μια προσπάθεια όπως έλεγε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, με τις εικόνες από τη Θεσσαλονίκη να προκαλούν αίσθηση. Μια ομάδα λιγοστών μαθητών που πήγαν στο σχολείο μαζί με τους γονείς τους και χωρίς να έχουν κάνει τεστ, αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στην είσοδο.

Αίτημα μαθητών και γονέων που χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση ή ψηφοφορία, αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη, είναι να επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο χωρίς την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού self test.

Οι τόνοι άρχισαν αμέσως να ανεβαίνουν, αλλά με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων τα πράγματα δεν ξέφυγαν περισσότερο. Παρούσα στο σχολείο η γιαγιά και η μητέρα του μαθητή που χθες ξεκίνησε το θέμα…

Τόσο η μητέρα του μαθητή -που το μεσημέρι πήγε στην εισαγγελία για να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, όσο και οι υπόλοιποι γονείς που αντιδρούν, υποστηρίζουν αυθαίρετα όπως έχουν επισημάνει κατ’ επανάληψη οι ειδικοί, ότι τα self test εμπεριέχουν επικίνδυνες ουσίες που κάνουν κακό στην υγεία των παιδιών.

Μετά την έκταση που πήραν το πρωί οι σκηνές της έντασης το υπουργείο Παιδείας ήρθε σε επικοινωνία με τον λυκειάρχη, με στόχο να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στα σπίτια τους.

Οι αντιδράσεις όμως για τα self test και γενικότερα για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού συνεχίζονται από τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Κρήτη και την Αθήνα.

Στο πρώτο ΕΠΑΛ Ηρακλείου γονείς μαθητών κατέθεσαν μήνυση στον διευθυντή επειδή χθες δεν άφησε τα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο δίχως το αποτέλεσμα του self test.

Στο εσπερινό ΕΠΑΛ Σερρών, ομάδα μαθητών έκανε κατάληψη για τα ελλιπή όπως αναφέρει μέτρα προστασίας στο σχολείο και στο 4ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, οι αποχή από τις αρχές της εβδομάδας έφτασε το 90%.

Τα προβλήματα και οι εντάσεις στα σχολεία συνεχίζονται με πολλές από τις αντιδράσεις αρνητών να προβληματίζουν, την ώρα που μαίνεται η μάχη με τον κορωνοϊό.

Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή

Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε μετά το επεισόδιο στο σχολείο του Ευόσμου η μητέρα του μαθητή, η οποία συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Εναντίον της σχηματίστηκε δικογραφία για ανυπακοή, όπως προβλέπεται για όσους ανεβάζουν παρόμοιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/04/2021