Ελλάδα

Πιερία: Καταγγελίες σοκ & ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό πολιτών στο γήπεδο

15.04.2021 | 18:02 Eνσωμάτωση

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ, βλέπω αυτές τις εικόνες συνέχεια μπροστά μου, ειδικά που χτυπούσαν το παιδί μου».

Οι εικόνες, που έφερε στο φως το LIVE NEWS, με τους αστυνομικούς να πιάνονται στα χέρια με πολίτες έξω από το δημοτικό γήπεδο στο Νέο Κεραμίδι στη Κατερίνη, ήταν η αιτία να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

Ο Χαράλαμπος Μυστρίδης είναι ο 58χρονος άνδρας ο οποίος υπέστη έμφραγμα λίγη ώρα μετά την συμπλοκή και έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά των αστυνομικών.

Περιγράφει αποκλειστικά στο LIVE NEWS την αναίτια, όπως ισχυρίζεται, επίθεση, εναντίον του.

«Μου ζήτησαν ταυτότητα, δεν είχα, είπε η γυναίκα μου ότι είμαι καρκινοπαθής, με εγκεφαλικό, δεν με ενδιαφέρει είπαν… θα σας συλλάβουμε είπαν… μα γιατί;».

«Έβλεπα να χτυπούν το παιδί μου»

Ο 58χρονος πατέρας και ο 28χρονος γιος του, μαζί με άλλους φιλάθλους, είχαν συγκεντρωθεί, παρά τον κορωνοϊό, έξω από την περίφραξη του γηπέδου και παρακολουθούν τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Λίγη ώρα αργότερα, εμφανίζονται αστυνομικοί για να κάνουν ως όφειλαν έλεγχο.

«Έρχεται ένας αστυνομικός, με χτυπάει πέντε μπουνιές στο κεφάλι μου, πίσω από το αυτί μου που είναι πρησμένο, πέφτουν όλοι επάνω μου, γυρνάω και τον ρωτάω, εσύ είσαι που με χτύπησες; Και συνεχίζουν να με χτυπάνε… και γυρνάω και βλέπω και τον γιο μου κάτω να τον βαράνε».

Την σκηνή παρακολουθούσε ο μεγάλος γιος του, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, όταν πλησίασε φωνάζοντας να αφήσουν τον πατέρα του, δέχτηκε τα χτυπήματα των αστυνομικών.

«Είχαν τον γιο μου κάτω και τον χτυπούσαν 10, 15 άτομα… Έκλαιγα και δεν μπορούσα να αντιδράσω».

Έμφραγμα στο κρατητήριο

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Ο 58χρονος ωστόσο δεν αισθανόταν καλά και ισχυρίζεται ότι παρότι ζητούσε επανειλημμένα, επί δύο ώρες, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, δεν υπήρχε ανταπόκριση.

«Έλεγα ότι δεν αισθάνομαι καλά. Μου έλεγαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Έφτασα στο σημείο να πω ότι θα αυτοκτονήσω και μου είπε ‘εσύ αυτοκτόνησε και ‘γω τότε θα φωνάξω ασθενοφόρο’».

«Με αυτά που πέρασα νιώθω μισός άνθρωπος», λέει χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων.

«Ήμουν ένα δυνατό παιδί και τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

Ο 58χρονος που υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, πλέον βρίσκεται σπίτι του και αναρρώνει, καθώς με προφορική εντολή εισαγγελέα και παρά το αυτόφωρο, τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του δεν κρατήθηκαν μέχρι να δικαστούν.

Παράλληλα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ερευνά εάν τυχόν τελέστηκαν πειθαρχικές παραβάσεις από πλευράς των αστυνομικών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/04/2021