Ελλάδα

Απίστευτο επεισόδιο έξω από λύκειο στον Εύοσμο για τα self test

14.04.2021 | 16:58 Eνσωμάτωση

Μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου κατά διευθυντή λυκείου και της υπουργού Παιδείας, κατατέθηκε από γονείς στο Ρέθυμνο, γιατί δεν επέτρεψε σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Στον Εύοσμο δημιουργήθηκε ένα σοβαρό επεισόδιο επειδή μία μητέρα δεν ήθελε να κάνει στο παιδί της self test.Με βάση αυτά που ξέρουμε εάν ένα παιδί δεν έχει το χαρτί ότι έκανε το τεστ και αυτό είναι αρνητικό δεν γίνεται δεκτό στο σχολείο. Παρόλα αυτά μια μητέρα επέμενε γι αυτό και δημιουργήθηκε επεισόδιο χρειάστηκε η αστυνομία.

Η ιστορία ξεκίνησε από τη Δευτέρα και κορυφώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Η μητέρα του μαθητή δεν ήθελε να κάνει το παιδί της το self test αφού όπως λέει η ίδια δεν πρέπει να το κάνει κανένας μαθητής. Είναι αντισυνταγματικό αναφέρει η ίδια.

Έτσι λοιπόν ζήτησε από τον διευθυντή να μπει το παιδί της να κάνει κανονικά μαθήματα. Κάτι τέτοιο δεν επιτράπηκε. Τότε η μητέρα έκανε μήνυση κι ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε να μην ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Σήμερα η μητέρα αυτή ήρθε και πάλι στο σχολείο μαζί με μια ομάδα ακόμα ανθρώπων για συμπαράσταση, διαπληκτίστηκε με τον διευθυντή, κάλεσε περιπολικό της αστυνομίας για να τον συλλάβει. Μάλιστα και η ίδια και οι υπόλοιποι άνθρωποι που ήταν μαζί της περικύκλωσαν το περιπολικό και ζητούσαν επίμονα να συλληφθεί.

Η ίδια μιλώντας στο LIVE NEWS ανέφερε: «Ήταν ανοιχτή πόρτα από το προαύλιο και ενώ συνομιλούσαμε με τον διευθυντή… ότι εγώ δεν πρόκειται να επιτρέψω το παιδί μου να υποβληθεί σε κανένα test COVID και καμία ιατρική πράξη βάσει του νόμου του συντάγματος Α120. Είχε αντίρρηση. Ήταν ανοιχτή πόρτα. Έκανα να μπω εγώ με το παιδί, διότι του είπα ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος του συντάγματος που το παιδί μου αυτή τη στιγμή είναι έξω από το σχολείο, οπότε κάνοντας να μπούμε μέσα, με ήρεμο τρόπο φυσικά εμείς, όρμησαν άλλοι τρεις – τέσσερις καθηγητές άντρες με έσπρωχναν βίαια εμένα και το παιδί έξω. Έχω υποστεί βλάβη στο γόνατο μου, είναι πρησμένο και θα πάω και ιατροδικαστή για εξέταση και μου έκλεισε τα χέρια στην καγκελόπορτα, τα δάχτυλα.»

Ανάλογο περιστατικό έγινε και στην Κρήτη

Τη νομική αλλά επέλεξαν κι έξι γονείς από την Κρήτη. Υπέβαλαν μήνυση στο 3ο ΓΕΛ ρεθύμνου και εκείνο δεν επιτρέπει την είσοδο μαθητών χωρίς self test.  Αναφέρουν ότι αυτή η κίνηση του σχολείου είναι αντισυνταγματική. Περιγράφουν τη διενέργεια του σελφ τεστ ως μια ιατρική πράξη η οποία δεν μπορεί να γίνει σε σπίτι και δη από ανήλικο μαθητή και μάλιστα ένας από τους γονείς επικαλέστηκε και το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πετούν τα υλικά από το χρησιμοποιημένο τεστ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/04/2021