Ελλάδα

Προθεσμία 15 ημερών έλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης

09.04.2021 | 21:40

Νέο ραντεβού με τον εισαγγελέα έκλεισε ο Πέτρος Φιλιππίδης καθώς έλαβε 15νθήμερη προθεσμία προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο γνωστός ηθοποιός, όπως και δικαιούται σε αυτό το δικονομικό στάδιο, δεν εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προσήλθε ο δικηγόρος του ο οποίος έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του ηθοποιού.

Ο πρωταγωνιστής έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μία πράξη βιασμού με χρόνο τέλεσης το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, μία το 2010 και μία το 2014 .

Οι τρεις παθούσες έχουν καταθέσει στον εισαγγελέα. Η πρώτη και πιο σοβαρή καταγγελία αφορά την πράξη του βιασμού του 2008.

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο, με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε».

Οι δύο άλλες καταγγελίες αφορούν απόπειρες βιασμού, μία το 2010 στο θέατρο όπου εργαζόταν και μία το 2014, στο αυτοκίνητο του.

«Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε”. Τότε εκείνος μου απάντησε «μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση. Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση. Κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω, λέγοντας: «Άντε από δω που θες να σου δώσω και ρόλο».

Και στο επόμενο ραντεβού του με τις εισαγγελικές αρχές, αφενός ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει δικαίωμα να ζητήσει κι άλλη προθεσμία, κι, αφετέρου, δεν είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στα δικαστήρια καθώς έχει δικαίωμα να καταθέσει υπόμνημα εξηγήσεων δια του δικηγόρου του.

Ενώπιον του εισαγγελέα κι άλλος γνωστός ηθοποιός για βιασμό

Πέρα από τις καταγγέλουσες, στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, υπάρχουν και δύο μάρτυρες που έχουν προτείνει δύο από αυτές.

Η μάρτυρας είναι φίλης της καταγγέλουσας που μιλά για απόπειρα βιασμού το 2010 η μάρτυρας – φίλη της κατέθεσε ότι λίγο αφότου έγινε το περιστατικό στο καμαρίνι του ηθοποιού συναντήθηκε μαζί της και η μάρτυρας είδε ότι έχει σημάδια και στο πρόσωπο και στον λαιμό της από την επίθεση που είχε δεχθεί.

Ενώ και δεύτερη καταγγέλουσα, που μιλά για απόπειρα βιασμού το 2014, επίσης προσήλθε φίλη της που κατέθεσε.

Όλα αυτά θα αξιολογηθούν από τον εισαγγελέα.

Το metoo των καλλιτεχνών ενώπιον του εισαγγελέα όμως δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθεί κι άλλος γνωστός ηθοποιός ο οποίος καταγγέλεται για βιασμό το 2020.

Επιπλέον, σήμερα Πρόεδρος του πειθαρχικού ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας έφερε κι άλλες καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εκεί.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/04/2021

Ελλάδα