Κόσμος

Διπλωματικό επεισόδιο μετά το «Δικτάτορας Ερντογάν» του Ντράγκι

09.04.2021 | 20:54

Ο άνθρωπος που θεωρείται ότι έσωσε το ευρώ, βάλθηκε τώρα να σώσει και την αξιοπρέπεια της Ευρώπης. Ο Μάριο Ντράγκι, στον απόηχο της ταπεινωτικής συμπεριφοράς που επιφύλαξε ο Ερντογάν στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρόεδρο δικτάτορα, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.

Η Ευρώπη χρειάστηκε και πάλι τον Super Mario, τον Ιταλό πρωθυπουργό που είπε τα πράγματα με το όνομα τους για την αγενή κίνηση του Ερντογάν να βάλει στον καναπέ και όχι σε πολυθρόνα δίπλα του την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Άγκυρα.

«Με αυτούς, ας τους ονομάσουμε με το πραγματικό όνομα τους, τους δικτάτορες, με τους οποίους πρέπει αναπόφευκτα να συνεργαζόμαστε, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς όταν εκφράζουμε διαφορετικά οράματα και απόψεις. Και ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας. Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία.»

 «Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ.» ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, γράφει η Corriere della Sera.

Οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού προκάλεσαν τσουνάμι οργής στην Άγκυρα.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την απαράδεκτη λαϊκίστικη ρητορική του διορισμένου πρωθυπουργού της Ιταλίας Ντράγκι και τις συνεχείς και άσχημες δηλώσεις του για τον εκλεγμένο πρόεδρο μας.»

«Αγαπητέ Ντράγκι, εδώ δεν υπάρχουν δικτάτορες. Εάν θέλεις να δεις δικτάτορα, δες την ιστορία της χώρας σου, δες τον Μουσολίνι.»

Ο πρέσβης της Ιταλίας κλήθηκε για εξηγήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/04/2021

Κόσμος