Ελλάδα

Με προβλήματα η διάθεση των self tests σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

09.04.2021 | 20:24

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών Λυκείου στα θρανία έχει ήδη ξεκινήσει. Τα σχολεία προετοιμάζονται να τους υποδεχτούν τη Δευτέρα, με την προϋπόθεση να έχουν υποβληθεί σε self test και να διαθέτουν τη σχετική βεβαίωση. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, που θα προμηθεύονται, όπως και οι μαθητές τους, δύο τεστ την εβδομάδα από τα φαρμακεία.

H Ρεγγίνα Βίσιγκέρ είναι καθηγήτρια στη Γερμανική Σχολή Αθηνών… Επισκέφθηκε το κοντινό φαρμακείο για να παραλάβει το self test που πρέπει να κάνει για να μπει τη Δευτέρα στο σχολείο… Το σύστημα όπως δεν την έχει συμπεριλάβει. Ετσι αναγκάζεται να το αγοράσει.

Δύο δωρεάν τεστ την εβδομάδα προβλέπονται για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς. Γονείς και κηδεμόνες θα παραλαμβάνουν τα τεστ με τον ΑΜΚΑ των μαθητών. Από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλιου θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ, το οποίο θα πρέπει να διενεργηθεί έως το πρωί της Πέμπτης 15/4.

Οι προετοιμασίες στα Λύκεια όλης της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει….

Σπιθαμή προς σπιθαμή απολυμαίνεται κάθε γωνιά των σχολείων, όλες οι αίθουσες διδασκαλίας, οι κοινόχρηστοι χώροι, καθώς επίσης και οι προαύλιοι χώροι ώστε όλα να είναι έτοιμα τη Δευτέρα…

Οι μαθητές που δεν μπορούν να εκτυπώσουν το αρνητικό αποτέλεσμα απο το σύστημα θα μπορούν να μπουν στο σχολείο χρησιμοποιώντας μια απλή βεβαίωση του αποτελέσματος.

Οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/04/2021

Ελλάδα