Κόσμος

Βουλγαρία: Ρυθμιστής του πολιτικού παιχνιδιού ο showman Τρίφονοφ

07.04.2021 | 13:39 Eνσωμάτωση

Στη Βουλγαρία, οι κάλπες ανέδειξαν σε ρυθμιστικό παράγοντα έναν τηλεοπτικό αστέρα, τον Σλάβι Τρίφονοφ. Το κόμμα του κατετάγη δεύτερο και, αν θέλει ο Μπόικο Μπορίσοφ να παραμείνει στην εξουσία, θα πρέπει να συνεργαστεί μαζί του.

Με ντουέτα, όπως αυτό με τους Antique και την Έλενα Παπαρίζου το 2003 ο σόουμαν, τηλεοπτικός παραγωγός και ιδιοκτήτης καναλιού Σλάβι Τρίφονοφ είναι από σήμερα ο αρχηγός του δεύτερου σε δύναμη κόμματος στο νέα βουλή της Βουλγαρίας.

Στα 54 του χρόνια ο Τρίφονοφ εξαργυρώνει τη δημοφιλία που κέρδισε διασκεδάζοντας το κοινό από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Από το 2000 και για σχεδόν 20 χρόνια παρουσίαζε το «Σόου του Σλάβι», το πρώτο τοκ σόου της βουλγαρικής τηλεόρασης. Μετά κατέβηκε στον πολιτικό στίβο διεκδικώντας την ψήφο διαμαρτυρίας.

Στις εκλογές της Κυριακής το κόμμα του Τρίφονοφ έφτασε το 18%, αφαιρώντας ψήφους από το δεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ που θα χρειαστεί τη στήριξή του για να παραμείνει στη εξουσία. Μεγάλες απώλειες υπέστη και το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός αναλυτές θεωρούν ότι η Βουλγαρία θα οδηγηθεί πάλι στις κάλπες τους επόμενους μήνες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2021