Πολιτισμός

Διαδικτυακή συζήτηση για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό από την Capital Link

07.04.2021 | 14:02 Eνσωμάτωση

Τον πολιτισμό και την εκπαίδευση στην ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει ως θέμα η ψηφιακή συζήτηση που διοργανώνει η Capital Link την Τετάρτη, 7 Απριλίου στις 19.00 το απόγευμα.

Η διαδικτυακή εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της ίδρυσης της έδρας Μιλτιάδης Μαρινάκης για τη Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό στο αμερικανικό πολιτειακό πανεπιστήμιο του Οχάιο και της ανάληψης καθηκόντων από τον πρώτο καθηγητή του τμήματος, κ. Γιώργο Αναγνώστου.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την συμμετοχή και την ομιλία τους ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κύριος Ελπιδοφόρος και η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου καθώς και διακεκριμένα πρόσωπα της ελληνικής ομογένειας.

Με στόχο να διατηρηθεί η πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση για τη νεότερη Ελλάδα στο εξωτερικό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ως βασικός δωρητής με την συμβολή της τοπικής ελληνικής κοινότητα και του OHIO Hellenic PAIDEIA ολοκλήρωσαν έναν νέο κύκλο χρηματοδότησης προκειμένου να διατηρηθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος νεοελληνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο0 του Οχάιο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διακοπεί.

Η έδρα ελληνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, πήρε το όνομά της από τον εκλιπόντα Μιλτιάδη Μαρινάκη ο οποίος ενέπνευσε στον γιο του Βαγγέλη Μαρινάκη την αγάπη για τον συνάνθρωπο και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος για τον ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν με εγγραφή σας στην ιστοσελίδα της Capital Link.

Στο webinar θα μιλήσουν και επιφανείς καθηγητές που διδάσκουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια τη μητρική μας γλώσσα, τον πολιτισμό και συνεργάζονται στενά με την τοπική ελληνική κοινότητα για την ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς και των Αμερικανών φοιτητών με τη χώρα μας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2021