Καιρός

Σύντομη ψυχρή εισβολή το επόμενο 24ωρο – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

07.04.2021 | 14:26 Eνσωμάτωση

Μια σύντομη ψυχρή εισβολή περιμένουμε το επόμενο 24ωρο, την τελευταία της περιόδου, με βροχές χιόνια και περισσότερο κρύο από τα σημερινά δεδομένα.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο θα είναι αρκετά περιορισμένες και σε ένταση και σε έκταση και τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα. Θα επικεντρωθούν οι βροχές, λίγο πιο έντονες δηλαδή, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, και στο κεντροβόρειο Αιγαίο, με αρκετά εξασθενημένες εντάσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, από τα βουνά της Θράκης μέχρι και της Πελοποννήσου. Ωστόσο όλα τα φαινόμενα, και οι βροχές και τα χιόνια μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν νοτιότερα, αφήνοντας την υπόλοιπη χώρα με βελτιωμένο καιρό.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε πτώση, στους 14 στα βόρεια, 9 στη δυτική Μακεδονία, 15-16 στις υπόλοιπες περιοχές κατά μέσο όρο, 19 η μέγιστη στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα πνέουν και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο 5-7 μποφόρ, το βράδυ θα αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά από τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται βροχές μέχρι το μεσημέρι και στην Πάρνηθα θα πέσουν λίγα χιόνια, σε μεγάλα υψόμετρα. Ο καιρός όμως θα βελτιωθεί το απόγευμα σε όλο το νομό. Η θερμοκρασία από 10-15, με κρύο το βράδυ, με τιμές κοντά στους 5 βαθμούς Κελσίου και βοριάδες 5-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και βροχές κυρίως στη Χαλκιδική μέχρι το απόγευμα και τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 4-13 και οι άνεμοι βόρειοι στο Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2021