Κόσμος

Νέα διαστημική μάσκα κατά του κορωνοϊού από τον ράπερ Will.i.am

07.04.2021 | 14:21 Eνσωμάτωση

O αμερικανός τραγουδιστής Γουίλιαμ Άνταμς που είναι γνωστός για το πάθος του με την τεχνολογία, ίδρυσε τη δική του εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας προηγμένης τεχνολογίας μάσκας για τον κορωνοϊό. 

Η μάσκα που ονομάζεται HUPERMASK, φέρνει στο νου από το Star Wars και την μάσκα του Νταρθ Βέιντερ αλλά σύμφωνα με τους δημιουργούς της συνδυάζει την απόλυτη προστασία από τον κορωνοϊό με χρήσιμες υπηρεσίες στον χρήστη της.

Η μάσκα διαθέτει φίλτρα τύπου HEPA που θεωρούνται τα πλέον αποτελεσματικά στην κατακράτηση και απομάκρυνση σωματιδίων και μικροβίων από τον αέρα και χρησιμοποιούνται σε διαφόρων ειδών συσκευές. Διαθέτει επίσης ανεμιστηράκια τριών ταχυτήτων με τα οποία ανανεώνεται ο αέρας και διευκολύνεται η αναπνοή. Προσαρμόζεται στο πρόσωπο του χρήστη του καλύπτοντας όλη την περιοχή από τα μάτια και κάτω.

Η μάσκα ενσωματώνει τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης Bluetooth ώστε ο χρήστης να κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής. Η μάσκα έχει μαγνητική θήκη για ακουστικά και ενσωματώνει τεχνολογία μείωσης του θορύβου ώστε ο χρήστης της να μπορεί πραγματοποιεί άνετα τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ή να ακούει μουσική αν βρίσκεται σε εξωτερικό περιβάλλον.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2021