Ελλάδα

Στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου στις 12 Απριλίου

07.04.2021 | 13:05 Eνσωμάτωση

Υπό τη σκιά των 4.309 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες αλλά και της αναγκαιότητας για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων. Εκτός απροόπτου, αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των λυκείων στις 12 Απριλίου.

Εν μέσω διαφωνιών ξεκίνησε τη σύσκεψή της η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με την κυβέρνηση να ζητά το άνοιγμα των σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Εν μέσω διαφωνιών ξεκίνησε τη σύσκεψή της η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με την κυβέρνηση να ζητά το άνοιγμα των σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί με κάποιους να θέλουν να ανοίξει μόνο η Γ Λυκείου ενώ υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το αν πρέπει να ναοίξουν τα σχολεία που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Πατρα.

Την ίδια ώρα, ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self tests και ξεκινά από αύριο η διάθεση τους για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου.

Στα φαρμακεία βρίσκονται τα self test, ωστόσο σε πολλά στάλθηκαν αντί για self test, rapid test. Στις φαρμακαποθήκες της Θεσσαλονίκης έφτασαν τα πρώτα 110.000 self test. Αύριο το πρωί αναμένεται άλλη μια παρτίδα με 40.000 τεστ, η διανομή έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκηρωθεί αύρι το πρωί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2021