Πολιτική

Κεραυνοί Βρούτση για το Μένιο Φουρθιώτη – Ζητήθηκε παρέμβαση εισαγγελέα

07.04.2021 | 13:31 Eνσωμάτωση

Ο πρώην υπουργός εργασίας μίλησε για το θέμα που έχει αποτελέσει πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση.

Όχι μια αλλά πολλές φορές τον περασμένο Δεκέμβριο ο παρουσιαστής και ατζέντης Μένιος Φουρθιιώτης πήγε στο υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας υπέρογκα ποσά από το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία από το οποίο είχε κοπεί.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παραδέχεται σήμερα ότι όταν οι αστυνομικοί τον απέβαλαν από το υπουργείο, ο παρουσιαστής άρχισε τις απειλές μέσω της τηλεοπτική εκπομπής του.

«Όταν τον απέβαλαν την ίδια ημέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του… δεν βγάζει άκρη τόσο εύκολα» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο Γιάννης Βρούτσης χωρίς να κατονομάζει τον κ. Φουρθιώτη μίλησε για αξιώσεις τριών μηνών από την πλευρά του ατζέντη και μόνο για το μήνα Οκτώβριο ο ατζέντης διεκδικούσε αποζημιώσεις που έφταναν στο ποσό των 80.000€.

«Το αν θα πραθούν πίσω τα λεφτά είναι θέμα της μετά από εμένα ηγεσίας να πράξει αυτό που πρέπει» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Συνολικά από το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία και μέσω των μισθών που φέρεται να έστηνε ο παρουσιαστής και των μισθών που δήλωνε φαίνεται πως εισέπραξε για τους τρεις μήνες που έτρεξε το πρόγραμμα ποσό άνω των 200.000 ευρώ.

Μείζον ζήτημα για την αντιπολίτευση είναι και η καθυστέρηση με την οποία αντέδρασε η κυβέρνηση με χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως σημειώνουν την απομάκρυνση της αστυνομικής φύλαξης υπουργού που είχε διατεθεί στον κ. Φουρθιώτη, τρεις μήνες αργότερα και μετά από τις αποκαλύψεις του κ. Βρούτση.

«Οι νέες αποκαλύψεις του κ. Βρούτση για την υπόθεση Φουρθιώτη αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Με τι πλάτες ο συγκεκριμένος κύριος απειλεί υπουργούς της κυβέρνησης; Τελικά, τι συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εν λόγω κύριο;» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας κάνει ήδη φύλο και φτερό τα οικονομικά του κ. Φουρθιώτη, ενώ μετά τις αποκαλύψεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για την εισβολή του στο υπουργείο και τις απειλές του 36χρονου ατζέντη η κυβέρνηση ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης με διπλή εισαγγελική έρευνα μπαίνει ο Μένιος Φουρθιώτης και η δράση του. Έτσι στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών διαβιβάστηκαν τα στοιχεία της υπόθεσης που αφορούν την εκτέλεση του μηχανισμού «Συνεργασία».

Ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας με αυτεπάγγελτη παρέμβαση έδωσε εντολή προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθεί αν ο Μένιος Φουρθιώτης έχει τελέσει αδικήματα, όπως απάτη ή απόπειρα απάτης.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθεί αν έχουν τελεστεί από τον εκδότη – επιχειρηματία τα αδικήματα διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2021