Ελλάδα

Άκης Σκέρτσος: «Μέσα Μαΐου συζητάμε για οριστική άρση των μέτρων» – Στο τραπέζι το «Πάσχα στο χωριό»

07.04.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για οριστική άρση των περιοριστικών μέτρων άφησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, λέγοντας ότι σε 4-5 εβδομάδες από τώρα, δηλαδή στα μέσα Μαΐου, θα μπορούσε να γίνει η σχετική συζήτηση.

Και αυτό γιατί – όπως είπε – θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι έστω με μια δόση, και έτσι θα έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό την προστασία των ευάλωτων ομάδων που ακόμα και στο μικρό ενδεχόμενο να νοσήσουν, δε θα φτάνουν στο νοσοκομείο και πολύ περισσότερο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πάντως, εκτίμησε ότι όλο το 2021 θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας δηλαδή ατομική υγιεινή και να φοράμε μάσκες.

Πιθανό να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα τη Δευτέρα 12 Απριλίου

Είναι επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο από αυτή τη Δευτέρα 12 Απριλίου να λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι είναι αίτημα της κυβέρνησης από την προηγούμενη εβδομάδα, και δεν αποκλείεται η Επιτροπή να ανάψει το «πράσινο φως», κάτι που θα το μάθουμε πιθανώς την Παρασκευή.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για Πάσχα στο χωριό 

Πάντως, για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, στην κυβέρνηση λένε πως είναι νωρίς ακόμα να πει κανείς με βεβαιότητα τι θα γίνει, αλλά στην περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλύτερα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επιτραπούν.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρχουν περιορισμοί ανά περιφέρεια και τα μέτρα να μην είναι οριζόντια.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2021