Κόσμος

Τουρκία: Χειροπέδες σε δέκα απόστρατους ναυάρχους για κριτική στον Ερντογάν – Ανάμεσά τους ο δημιουργός της «γαλάζιας πατρίδας»

05.04.2021 | 18:39 Eνσωμάτωση

Δέκα απόστρατοι ναύαρχοι πλήρωσαν ακριβά την απερισκεψία τους να μισήσουν ανοιχτά για τα προβλήματα της Τουρκίας και να βάλουν απέναντί τους τον σουλτάνο.

Ο Ερντογάν τους πέρασε χειροπέδες. Ανάμεσα στους 10 και ο δημιουργός της «γαλάζιας πατρίδας».

Το ατόπημα τους; Ήταν ανάμεσα στους 104 που υπέγραφαν την επιστολή με την οποία χαρακτήριζαν λάθος και απειλή προς τα συμφέροντα της Τουρκίας τη συζήτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής της συνθήκης του Μοντρέ με προεδρικό διάταγμα.

Κατηγορήθηκαν για απόπειρα πραξικοπήματος

Τι λένε όμως οι απόστρατοι και γιατί εκνευρίζεται ο Ερντογάν;

Οι 104 της επιστολής είναι αντίθετοι στα σχέδια ισλαμοποίησης του στρατού, με τις εικόνες ναυάρχων να προσεύχονται με σαρίκι αλλά και στην διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, και αυτό γιατί αυτή η διώρυγα θα υπονομεύσει την ελεύθερή ναυσιπλοΐα.

Αν όλα αυτά μοιάζουν να είναι πρόβλημα για τον σουλτάνο, υπάρχει και άλλη ανάγνωση την ώρα που η οικονομία καταρρέει, με τα τελευταία συμβάντα να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Μεταξύ των άλλων, οι Τούρκοι προσπαθούν να παρεμποδίσουν και τη συνέχεια των επικοινωνιών με την Αθήνα. Το επεσήμανε σήμερα και Νίκος Δένδιας από τη Σερβία.

Συνεχίζονται οι προκλήσεις

Την ίδια στιγμή, πέρα από τις υπερπτήσεις που είχαμε σήμερα σε Οινούσσες και Παναγιά, μέσα στην εβδομάδα υπήρξαν και παρενοχλήσεις από τουρκική ακταιωρό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/04/2021