Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η διανομή των self-tests – Από την Παρασκευή θα μπορούν να τα προμηθεύονται όσοι έχουν προτεραιότητα

05.04.2021 | 17:55

Τα πρώτα self-tests έχουν φτάσει στη χώρα μας και φυλάσσονται σε αποθήκη στο Μαρκόπουλο, ενώ από το βράδυ θα αρχίσει ο διαμοιρασμός τους στα φαρμακεία με στόχο έως την Τετάρτη να έχουν φτάσει παντού

Προτεραιότητα θα δοθεί σε 300.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς, προκειμένου τη Δευτέρα στις 12 του μήνα να μπορέσουν να ανοίξουν τα λύκεια.

Οι γονείς των μαθητών, με βάση τον ΑΜΚΑ τους, θα μπορούν να προσέλθουν στα φαρμακεία και να προμηθευτούν τα τεστ για τα παιδιά τους.

Εν συνεχεία, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη δήλωση ή μία γραπτή βεβαίωση που να πιστοποιεί ότι το τεστ ήταν αρνητικό έτσι ώστε να μπορέσει να πάει το παιδί στο σχολείο, ή σε αντίθετη περίπτωση να ειδοποιήσουν τις Αρχές.

Self-tests θα έρχονται συνεχώς στη χώρα μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας, με τα νησιά να έχουν ήδη προμηθευτεί τις απαραίτητες ποσότητες που θα χρειαστούν για τους πολίτες τους.

Από την Παρασκευή θα διατίθενται τα τεστ

Μιλώντας στο MEGA, ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι τα τεστ θα βρίσκονται στα φαρμακεία ενδεχομένως από την Τετάρτη, οι δικαιούχοι θα μπορούν να τα λάβουν από την Παρασκευή, καθώς τότε θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα.

Καθηγητές, δάσκαλοι και μαθητές της γ’ λυκείου θα έχουν προτεραιότητα, ενώ τα τεστ θα δίνονται με βάση τον ΑΜΚΑ.

«Νομίζω ότι θα πάει καλά», σημείωσε ο κ. Λουράντος, καθώς η πλατφόρμα θα διευκολύνει αλλά και θα ελέγχει τον διαμοιρασμό των τεστ.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/04/2021

Ελλάδα