Πολιτική

Καιρίδης: Σε αστάθεια και σύγχυση η Τουρκία

05.04.2021 | 18:52 Eνσωμάτωση

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία και τους χειρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο LIVE NEWS ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης.

«Αστάθεια, ένταση και σύγχυση έχουμε στη σημερινή Τουρκία του Ερντογάν, ο οποίος πιέζεται και έχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα» σημείωσε ο κ. Καιρίδης, προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν έχει σταθεί τυχερός απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους του, για να χτίσει πολιτική του κυριαρχία του.

«Θα ξαναδοκιμάσει να στείσει αυτό το “πιάτο”, να τονίσει την αμετροέπεια και τις καταχρήσεις των στρατοκρατών στο παρελθόν, παρ’όλο που έχει συνεργαστεί με κάποιους από αυτούς» συμπλήρωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας για την Συνθήκη του Μοντρέ, ο κ. Καιρίδης τόνισε πως «ήταν μια μεγάλη επιτυχία των Κεμαλιστών, διότι επέτρεψε τη στρατιωτικοποίηση των στενών που δεν προβλέπονταν από την αρχική Συνθήκη της Λωζάννης», συμπληρώνοντας πως η συνθήκη αυτή βοήθησε και στην στρατικοποίηση της Λήμνου.

«Ο Ερντογάν έχει ξεδοντιάσει το Κεμαλικό καθεστώς σε μεγάλο βαθμό» συμπλήρωσε ο κ. Καιρίδης για την επικινδυνότητα ενός πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει υποστεί μεγάλη πτώση, την ώρα που η τουρκική λίρα σημειώνει όλο και μεγαλύτερη πτώση.

«Έχουμε μια Τουρκία σε νευρική κρίση, θα μπορούσα να πω ότι είναι επικίνδυνη για αυτή την αστάθεια» κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/04/2021