Ελλάδα

Νέες εικόνες συνωστισμού με ύβρεις, εντάσεις και απρόοπτα

05.04.2021 | 17:52

Συνεχίζονται τα περιστατικά συνωστισμού σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τις Αρχές να προβληματίζονται για την εξέλιξη των κρουσμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Χημείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τραγούδια, χορός, χάπενινγκ με φωτιές και ποτά από εκατοντάδες άτομα μέχρι πρωίας, στην Κάτω Αχαϊα ένας αρραβώνας απ τα παλιά με όλους τους καλεσμένους να διασκεδάζουν δίχως μάσκες στα πρόσωπά τους, στο κέντρο της Πάτρας μποτιλιάρισμα και στα καταστήματα κοντά στις διάσημες σκάλες ο ένας πάνω στον άλλον όπως βλέπουμε και στην Αθήνα συνωστισμός με εντάσεις που ξεκινούσαν από την Κηφισιά και έφταναν μέχρι το Φάληρο με τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο να δέχονται πέτρες και μπουκάλια.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στα περιπολικά.

Στο σημείο όπως αποδεικνύουν οι εικόνες του LIVE NEWS, τα ραντεβού ορισμένων για κόντρες με μηχανές και αυτοκίνητα συνεχίζονται παρά τους ελέγχους. Στις 30 Μαρτίου βλέπαμε αυτοκίνητα να γκαζώνουν κι μηχανές να κάνουν σούζες και χθες μία από τα ίδια, με τους αστυνομικούς να επιμένουν μέχρι να δώσουν τέλος στις εικόνες συνωστισμού.

Το θερμόμετρο πάντως είχε αρχίσει να ανεβαίνει από προχθές το απόγευμα. Στην Κηφισιά τους ελέγχους της αστυνομίας, διαδέχτηκαν τα παράπονα ορισμένων για τη στάση και το ύφος τους.

Στη Θεσσαλονίκη, τις εικόνες από το υπαίθριο πάρτι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το βράδυ του Σαββάτου… διαδέχτηκαν χθες αυτές οι σκηνές στο κέντρο της πόλης…

Τα καθίσματα στα περισσότερα μηχανάκια μετατράπηκαν σε αυτοσχέδια τραπεζάκια και παρά τις συστάσεις των αστυνομικών, ο κόσμος με το πέρασμα της ώρας αυξανόταν…

Ανάλογες σκηνές και στην Πάτρα. Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων επικρατούσε το αδιαχώρητο… Ακόμα και όσοι είχαν έρθει με μάσκες πολύ γρήγορα τις έβγαλαν για να απολαύσουν τον καφέ και το ποτό τους. Με τον συνωστισμό να συνεχίζεται ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα σε στέκια της πόλης…

Τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους, όπως σε γλέντι αρραβώνων στην Αχαϊα, τα μέτρα προστασίας πηγαίνουν περίπατο, την ώρα που η χώρα συνεχίζει να βράζει στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε εξόδιο ακολουθία αρχιμανδρίτη

 

Εικόνες που πιστεύαμε ότι δεν θα ξαναδούμε διαδραματίστηκαν σήμερα στον Άγιο Στέφανο.

Ειδικότερα, στην Ιερά Μονή Κοινοβιάρχου στον Άγιο Στέφανο ήταν πολλοί εκείνοι που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντο της Μητρόπολης Κηφισιάς και εφημέριο επί πολλές δεκαετίες στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι.

Οι εικόνες τρομάζουν. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, πολλοί χωρίς μάσκες, ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ότι σύμφωνα με τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε κηδεία επιτρέπεται η παρουσία μόλις 9 ατόμων και 25 σε μητροπόλεις.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/04/2021

Ελλάδα