Ελλάδα

Λιανεμπόριο: Συνωστισμός & ουρές την πρώτη μέρα λειτουργίας – Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα

05.04.2021 | 16:59 Eνσωμάτωση

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι καταναλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Τα πλάνα από το drone του MEGA δείχνουν εικόνες μποτιλιαρίσματος περίπου στις 09.00 το πρωί σε όλες τις κεντρικές λεωφόρους της πρωτεύουσας. Είναι η ώρα που, όπως φαίνεται, οι καταναλωτές βγήκαν για ψώνια.

Η κίνηση γινόταν με χαμηλές ταχύτητες και στα δύο ρεύματα από τα βόρεια προάστια ως την παραλιακή, θυμίζοντας μέρες πριν τον κορωνοϊό.

Το αδιαχώρητο στα ΜΜΜ

Ανησυχητικές είναι οι εικόνες από το μετρό λίγο πριν τις 08.00 το πρωί. Είναι η ώρα που πολλοί εργαζόμενοί συνωστίζονταν στα βαγόνια για να πάνε στις δουλειές τους και να υποδεχτούν τους καταναλωτές.

Συνωστισμός και στα λεωφορεία. Όπως δείχνει και η κάμερα οι αποστάσεις δεν τηρούνται αφού το λεωφορείο είναι ασφυκτικά γεμάτο. Η εικόνα ίσως να αλλάξει όταν θα έρθουν τα 300 καινούργια λεωφορεία που έχουν παραγγελθεί.

Εκπτώσεις & προσφορές

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στα ρούχα είναι οι εκπτώσεις ακόμα και στα νέα κομμάτια.

Αυτός είναι ο λόγος που οι καταναλωτές βγήκαν από νωρίς για ψώνια. Οι μεγάλες προσφορές έφτασαν και το 70%.

Παπούτσια και ρούχα είχαν την τιμητική τους. Κάποιοι σήκωσαν τα μαγαζιά.

Ουρές έξω από τα καταστήματα

Στους δρόμους οι καταναλωτές σχημάτιζαν ουρές έξω από τα καταστήματα που είχαν κλείσει ραντεβού και όλοι έφευγαν με σακούλες στα χέρια. Στις εισόδους, υπάλληλοι με τη λίστα των ραντεβού φρόντιζαν για την τάξη.

Δεν έλειπαν όμως και αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν το υπόλοιπο από το τρίωρο του SMS για βόλτα.

Καθώς τα πολλά κρούσματα προβληματίζουν, οι καταστηματάρχες τηρούν αυστηρά τα μέτρα για να μη δώσουν αφορμή να ξανακλείσουν.

Στο Επιμελητήριο του Πειραιά το πρωί γίνονταν rapid tests σε εργαζόμενους με την προσέλευση να είναι μεγάλη.

Η κίνηση και στον Πειραιά την πρώτη ημέρα ήταν αυξημένη, με πολλούς καταναλωτές να επιλέγουν το μεγάλο λιμάνι για τα ψώνια τους.

Άνοιξαν παρά την απαγόρευση

Από το άνοιγμα των καταστημάτων ωστόσο δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, με γνωστό πολυκατάστημα να ανεβάζει ρολά παρά την απαγόρευση.

Το πολυκατάστημα, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πύλες του παρά τις αποφάσεις που το απαγορεύουν, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 3.000 στον υπεύθυνο.

Το κατάστημα αποδίδει το άνοιγμα σε σύγχυση, με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μιλώντας στο MEGA, να σημειώνει ότι το κατάστημα είχε ρωτήσει αν μπορεί να σηκώσει ρολά και πήρε επίσημη αρνητική απάντηση.

«Η επιχείρηση ρώτησε την Γραμματεία επισήμως και πήρε επίσημη γραπτή απάντηση ότι θα παραμείνουν κλειστά. Άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία».

«Δε θα ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα», κατέληξε ο κ. Σταμπουλίδης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/04/2021