Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Καλείται για εξηγήσεις ως ύποπτος για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

03.04.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Ανοίγει διάπλατα ο φάκελος των σεξουαλικών κακοποιήσεων στο θέατρο, καθώς την Παρασκευή ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης δίνει εξηγήσεις στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο για δύο κατηγορίες απόπειρας βιασμού και μία κατηγορία βιασμού.

Για την προσεχή Παρασκευή έχει κληθεί για να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ο Πέτρος Φιλιππίδης, για μία υπόθεση βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού.

Προθεσμία για τις εξηγήσεις

Θεωρείται βέβαιο ότι ο γνωστός ηθοποιός θα ζητήσει, μέσω του δικηγόρου του, προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Οι τρεις παθούσες έχουν περιγράψει πώς ο ηθοποιός, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, τους υποσχέθηκε πως θα τους δώσει ρόλους και μετά προέβαινε σε σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους.

Η καταγγελία του βιασμού έχει ως χρόνο τέλεσης το 2008 και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έγινε εντός του θεάτρου.

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο, με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», αναφέρει η πρώτη καταγγέλλουσα.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά στο 2010, όταν νεαρή ηθοποιός βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για ένα ρόλο: «Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος».

«Πάτησε το κλείδωμα»

Η τρίτη καταγγελία αφορά στο 2014, όταν ο ηθοποιός φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε νεαρή συνάδελφο του στο αυτοκίνητο του.

«Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. “Κόφτο! Θα σε βγάλω στα κανάλια”. Γέλαγε και χαϊδευόταν…», κατήγγειλε η ηθοποιός.

Πιθανότατα ο ηθοποιός θα παράσχει τις εξηγήσεις του μέσω υπομνήματος στις εισαγγελικές και δε θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως.

Παράλληλα, έχει κληθεί σε εξηγήσεις και από το πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για εννέα καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/04/2021